Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT'ye son noktayı koydu... İlk kez tarih verdi, kimse bu açıklamayı beklemiyordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT'ye son noktayı koydu... İlk kez tarih verdi, kimse bu açıklamayı beklemiyordu

Milyonlarca Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için flaş gelişme. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan EYT'de son noktayı koydu. Türkmenistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT düzenlemesi için kritik açıklamalarda bulundu. "Çalışma bu istikamette devam ediyor. İnşallah güzel bir neticeye varır ve böylece de adımı atarız" diyen Erdoğan, EYT için ilk kez tarih verdi. İşte EYT haberinin detayları...

Son dakika EYT haberi: Türkiye'nin gündeminde yer alan EYT düzenlemesi ile ilgili flaş açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Milyonlarca EYT'li için beklenen müjdeli haber geldi. Türkmenistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT düzenlemesi ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. EYT için ilk kez tarih veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca kişiye müjdeli haberi verdi. İşte son dakika haberinin detayları...

SON DAKİKA: EYT'DE İLK KEZ TARİH VERİLDİ

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili düzenleme için geri sayım sürüyor. Milyonlarca kişi çıkacak olan EYT düzenlemesini dört gözle beklerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan flaş açıklamalar peş peşe geldi. Türkmenistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT düzenlemesi için ilk kez tarih verdi.

ERDOĞAN SON NOKTAYI KOYDU

EYT görüşmelerinin Ocak ayında başlayacağını belirten Erdoğan, "Yaklaşık 1.8 milyon kişinin yararlanacağı EYT’de gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Yapılan açıklamalara göre, görüşmeler ocak ayında başlayacak." diyerek son noktayı koydu.

yeni-prodsdsdsje.jpg

"YIL SONUNA KADAR ÇÖZECEĞİZ"

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan her iki konuya ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan “Tabii bizim hedefimiz, arkadaşlarımızla da yaptığımız görüşmelerde, bu yıl sonuna kadar emeklilikte yaşa takılanlar olayını çözmek” ifadelerini kullandı.

EYT DÜZENLEMESİ NEDİR?

EYT düzenlemesi 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanları kapsıyor.

1999'daki düzenleme öncesi erkeklerde 25 yıl sigortalılık ve 5400 prim günü, kadınlarda 20 yıl sigortalılık ve 5000 prim gününü tamamlayanlar yaşa bakmadan emekli olabiliyordu. Ancak 8 Eylül 1999'daki yasa sonrası emeklilik yaşı 58'e kadar yükseldi.

EYT KİMLERİ KAPSIYOR?

Staj ve çıraklık dönemi sigortaların EYT için başlangıç sayılıp sayılmayacağıyla ilgili bir soruya Bilgin, “Onlar farklı. Onlar EYT kapsamında değil zaten. Sigorta girişi olanlarda bir sorun yok. Çıraklık ve stajyerlik bir sigorta girişi değil. Onlar sağlık sigortasını korumak üzere geliştirilmiş bir sistem.” yanıtını verdi.

dsfds-1.jpg

EYT konusunda bir düzenlemenin çıkacağını bildiren Bilgin, bu düzenlemenin ayrıntılarını gerekli hesaplamaların ardından kamuoyuyla paylaşacaklarını dile getirdi.

EYT NEDİR, YAŞ ŞARTI VAR MI?

Sigorta başlangıcı 9 Eylül 1999 tarihinden önce olanlar EYT’li (emeklilikte yaşa takılan) sayılıyor. Zira 9 Eylül 1999 öncesinde yaş şartı aranmaksızın prim günü ve sigortalılık süresi şartları sağlanarak da emekli olunabilirken, 8 Eylül 1999 tarihinde yapılan değişiklikle prim günü ve sigortalılık süresi şartlarının yanı sıra bir de yaş şartı getirildi.

EYT’li sayılmak için sigorta başlangıcı 9 Eylül 1999 tarihinden önce olup, emeklilik için gereken yaş dışındaki sigortalılık süresi ve prim günü şartlarını sağlamış olmak gerekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN