Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdelemişti! Emeklilere ara zam iddiası

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdelemişti! Emeklilere ara zam iddiası

Son dakika haberi... Emekli maaşlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyetin 100. yılına özel emeklilere 5 bin TL ikramiye müjdesinin vermesinin ardından gözler maaş zamlarına çevrildi. Peki emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi. Emeklilere ara zam geliyor. O tarihten önce Meclis'e gelecek, hazır olun.

Emekli maaşlarıyla ilgili flaş gelişme! Milyonlarca emekli maaşlarına yapılacak olan yeni zammı didik didik araştırırken gözler Ankara kulislerinden gelen haberlere çevrilmiş durumda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son açıklamada Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla emeklilere 5 bin TL ikramiye verileceğini söylemişti. Yapılan açıklama sonrası vatandaşlar 'Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? Emekli ikramiyeleri ne zaman verilecek? Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak?' sorularını araştırmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan güzel haber geldi. Emekli maaşlarına ek zam geliyor! O tarihten önce Meclis'e gelecek. Kimse bu zammı beklemiyordu. İşte son dakika emekli maaşı zam haberinin detayları...

"TÜM EMEKLİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu son açıklamada Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla emeklilere 5 bin TL ikramiye verileceğini duyurmuştu. Yapılan açıklama sonrası düzenleme TBMM Genel Kurulu'ndan geçerek kabul edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Emekli olup fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimiz hariç olmak üzere tüm emeklilerimize 5 Bin TL ödeme verilmesini öngören yasa maddesi, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizi desteklemeye, yanlarında olmaya devam edeceğiz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı, uğurlu olsun." ifadelerini paylaştı.

hghgh-92.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMATI VERDİ: EMEKLİ MAAŞLARINA EK ZAM GELİYOR!

Gelen ikramiye müjdesi sonrası milyonlarca emekli 'Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi?' sorusunu araştırmaya başladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı emekli maaşı ek zam düzenlemesi için bütçe çalışmalarına devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan güzel haber geldi. Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan emekli maaşı iyileştirme çalışması yıl sonuna kadar Meclis'e taşınacak. İyileştirmede özellikle düşük emekli maaşı alan kesimin gözetileceği sinyalleri geliyor.

Emekli maaşı ara zam çalışmalarında emeklilerin kök aylıklarına seyyanen artış ya da oransal zam yansıtılması gündeme gelirken, en düşük emekli aylığı ödemesinin de yükseltilmesi söz konusu olabilecek.

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla tek seferlik verilecek olan emekli ikramiyesinin Kasım ayının ilk iki haftası içerisinde hesaplara yatırılacağını belirtti.

hghghg-2023-10-26t095155-594.jpg

EMEKLİ İKRAMİYESİ ŞARTLARI NELER?

Emekli ikramiye ödemesi tek seferlik olacak ve bu yıla özgü olarak ödenecek. İkramiye çalışan emeklilere verilmeyecek. SGK'dan aldığı emekli maaşının dışında çalışmasından dolayı bir geliri olmayanlar bu ikramiyeyi alabilecekler.

Dul olup çocuğu olmayanların yüzde 75, dul olup çocuğu olanların yüzde 50, yetim olanların ise yüzde 25 oranında ikramiyeden faydalanması bekleniyor.

DUL VE YETİM MAAŞI ALANLAR EMEKLİ İKRAMİYESİ ALACAK MI?

Dul olup çocuğu olmayanların yüzde 75, dul olup çocuğu olanların yüzde 50, yetim olanların ise yüzde 25 oranında ikramiyeden faydalanması bekleniyor. Buna göre çocuklu ve dul olan vatandaşların ödemeleri 2500 TL, yetim ödemesinin 1250 TL'de kalacağı belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN