Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama: Yılda dört kez mi MTV alınacak?

Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama: Yılda dört kez mi MTV alınacak?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, son zamanlarda yayılan "Yılda 4 kez motorlu taşıtlar vergisi alınacak" şeklindeki iddiaları yalanladı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Yılda 4 kez motorlu taşıtlar vergisi alınacak" şeklindeki iddiaların doğru olmadığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı merkez tarafından yapılan açıklamada, söz konusu iddiaların kamuoyunu manipüle etmeye yönelik olduğu ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın böyle bir çalışmasının bulunmadığı vurgulandı.

Açıklamada, 2023 yılında Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle araç sahiplerinden bir kereye mahsus ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemesi alınmasına ilişkin kararın gündeme geldiği hatırlatıldı. Ancak bu ek ödemeyle ilgili Cumhuriyet Halk Partisi'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğu ve Mahkeme'nin bu düzenlemeyi iptal etmediği belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 2024 yılında ek bir MTV ve vergi artışı olmayacağı yönündeki açıklamaları da hatırlatıldı. Aralık ayında yapılan açıklamada, 2024 yılında ek bir MTV alınmayacağı ve vergi artışı yapılmayacağı belirtilmişti.

Bununla birlikte, Ocak ayında Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne yüzde 58 oranında bir yeniden değerleme oranında zam yapıldığı bilgisi de hatırlatıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN