Dağ fare doğurdu! Milyonlarca emekliye kötü haber canlı yayında geldi

Dağ fare doğurdu! Milyonlarca emekliye kötü haber canlı yayında geldi

Son dakika haberi... Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği emekli maaşı zam düzenlemesine ilişkin detaylar paylaşılmaya devam edildi. Dün akşam toplanan Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama geldi. Milyonlarca emekliye kötü haberi canlı yayında duyurdu. Emekliler bu haberle kahrolacak! Peki emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Emekli maaşlarına bayram ikramiyesi verilecek mi? 2024 emekli maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar haberimizde...

Emekli maaşı zam haberleri yakından takip edilmeye devam ediliyor. Cumhuriyet Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte milyonlarca emekli 'Emeklilere bayram ikramiyesi verilecek mi? Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? 2024 emekli maaşı ne kadar olacak?' sorularını araştırmaya başladı. Kulislerden bilgiler gelmeye devam ederken dün akşam Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca emekliye kötü haberi verdi. Dağ fare doğurdu! Kimse bunu beklemiyordu. Emeklilerin zam hayali suya düştü. İşte son dakika emekli maaşı zam haberinin detayları...

ERDOĞAN CANLI YAYINDA DUYURDU: MİLYONLARCA EMEKLİYE KÖTÜ HABER!

Kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda 5 bin TL ikramiye verileceğini duyurdu. Emekli maaşı zammı için ise yıl başını işaret eden Erdoğan kötü haber verdi. Peki, 5 bin TL ödemeden çalışan emekliler faydalanacak mı, emeklilere 5 bin lira ödeme ne zaman verilecek, dul ve yetim maaşı alanlar emekli ikramiyesinden faydalanacak mı?

hhggh-15.jpg

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN HESAPLARA YATIRILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmayan emeklilere tek seferlik olarak 5 bin lira ödeme yapılacağını söyledi. Çalışan emekliler bu ödemeden yararlanamayacak. 12 milyondan fazla emekliyi ilgilendiren ödeme kasım ayının ilk yarısında hesaplara geçecek.

DUL VE YETİM MAAŞI ALANLAR İKRAMİYELERDEN FAYDALANACAK MI?

Dul ve yetimleri de ilgilendiren bu gelişme sonrasında dul olup çocuğu olmayanlar yüzde 75, dul olup çocuğu olanlar yüzde 50, yetim olanlar da yüzde 25 oranında faydalanması bekleniyor. Buna göre dul olup çocuğu olmayan kişilere 3 bin 750 lira, dul olup çocuğu olan kişilere 2 bin 500 lira, yetimlere ise 1250 lira ödeme yapılması bekleniyor.

gfgfgf-2023-10-10t101436-355.jpg

EMEKLİYE EK ZAM VAR MI?

Emeklilere ek zam beklentileri gündemde yer alıyordu. 9 Ekim tarihli Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi;

Yaptığımız kapsamlı değerlendirmelerin ardından emeklilerimizi rahatlatacak karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi kapsam dışı bırakıyoruz. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler Kasım aynın ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır. Yılbaşında emeklilerimizin durumunu yeniden gözden geçireceğiz.

Türkiye büyüdükçe güçlendikçe zenginleştikçe ortaya çıkan kaynağı milletimizle paylaşmayı sürdüreceğiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN