Demirtaş'tan Wells Fargo'nun Dolar/TL tahminine yanıt: Allah akıl fikir versin

Demirtaş'tan Wells Fargo'nun Dolar/TL tahminine yanıt: Allah akıl fikir versin

ABD bankası Wells Fargo analizinde Dolar/TL'nin 2024'ün ikinci çeyreğinden itibaren düşeceği tahmininde bulundu. Açıklamayı değerlendiren Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın 'Bu tip bankalara genç çocukları analist diye alıyorlar. Onlar da daha önce hiç görmedikleri ülkeler hakkında analiz yapıyor. Allah akıl fikir versin bu analiste' ifadeleri dikkat çekti.

Dolar/TL kuru yükselişini sürdürerek rekor seviyede hareket ediyor. Dolar saat 13:45 itibariyle 30,28 TL'den işlem görerek rekor tazeledi. Merkez Bankası geçen hafta 2024 yılı sonu enflasyon tahminini yüzde 42 olarak açıklamıştı. Ekonomistler enflasyonun 2024 ortasında yüzde 70'in üzerinde zirve yapmasını öngörüyor.

Bu gelişmeler sonrası ABD'nin önde gelen bankalarından Wells Fargo, Dolar/TL'nin 2024'ün ikinci çeyreğinden itibaren düşeceği tahmininde bulundu.

Bankaya göre dolar/TL, 2024'ün ikinci çeyreğinden itibaren düşecek. Raporda dolar/TL'nin 2024 yılının ilk çeyreğinde 31 seviyesine yükseleceği, yılın ikinci çeyreğinde ise 30,50 seviyesine gerileyeceği tahmin edildi.

Dolar/TL'deki düşüş ivmesinin devam edeceği de kaydedildi. Son çeyrekte kurun 29,50'ye ineceği belirtilirken, 2025'in ikinci çeyreğinde 28,50'nin görüleceği aktarıldı.

'ALLAH AKIL FİKİR VERSİN'

'Allah akıl fikir versin bu analiste' diyen ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş söz konusu tahmine ilişkin "Bu tip bankalara genç çocukları analist diye alıyorlar. Onlar da daha önce hiç görmedikleri ülkeler hakkında analiz yapıyor. Dediklerinin olması durumunda 2024 sonunda TL bugüne göre yüzde 45-50 daha değerli olur. Türkiye’nin İhracatçısı da göçer. Halbuki İhracat Türkiye için çok önemli. Allah akıl fikir versin bu analiste" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN