Destek bekleyen çiftçi isyan edecek! Bir destek için daha kötü haber: ‘Kendi imkanınızla temin edin’ mesajı!Tarlalar boş kalacak

Destek bekleyen çiftçi isyan edecek! Bir destek için daha kötü haber: ‘Kendi imkanınızla temin edin’ mesajı!Tarlalar boş kalacak

Dört gözle destek ödemesi bekleyen çiftçiler bu karara isyan edecek. “Kendi imkanınızla temin edin” mesajı verildi çiftçi telaşa düştü. Her şey buraya kadarmış. Tükendik!

Çiftçilere yapılan destek ödemeleri ve yardımlar yakından takip edilirken Ankara'nın Haymana ilçesinde çiftçileri üzecek karar çıktı. Haymana Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü doğrultusunda tarla faresi ile mücadele için kullanılan zehirli buğdayın artık çiftçiler tarafından temin edilmesi gerektiği belirtildi. Çiftçiye gönderilen mesaj tepkilere neden olurken zehirli buğdayın da tükendiği aktarıldı.

TARLA FARESİ ARTTI

Bu yıl iklimden kaynaklanan ciddi sorunlar tarlaları da etkilemeye devam ediyor. Çiftçiler Bu yıl fare sorunu ile karşı karşıya kalırken Tarım Bakanlığı bu mücadelede yetersiz kalıyor. Farelere karşı önlem alınmaması ciddi bir verim kaybına neden olduğunu belirten çiftçi, Tarım İlçe Müdürlüklerinin kapısını çalarken aldığı cevapla memnun olmadı.

tarla-faresi.jpg

BAŞINIZIN ÇARESİNE BAKIN

Ankara Haymana Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından çiftçilere gönderilen mesaj tepkilere neden oldu. Bakanlığın tarla faresi ile etkili mücadelede yetersiz kaldığı belirtilirken çiftçiye gönderilen mesaj doğrultusunda zehirli buğdayın tükendiği ve çiftçilerin kendi başlarının çaresine bakması gerektiği belirtildi. Kendilerine gönderilen mesaj karşısında şaşkına dönen çiftçi ise ne yapacağını bilemedi. Çiftçinin tepkisini çeken mesajda şunlar kaydedildi:

ciftci-bos-tarla.jpg

"İlimizde yoğunlaşan tarla faresi zararlısı ile mücadele yapılması için, İlçe Müdürlüğümüzce dağıtılan zehirli buğday BİTMİŞTİR. Çiftçilerimizin verim kaybı yaşamaması adına, kendi imkanlarıyla temin edeceği fare mücadele ilaçları ve yöntemleriyle mücadele yapması gerekmektedir. Önemle duyurulur"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN