Deutsche Bank'dan kritik Türkiye açıklaması: Enflasyon ve dolar beklentisini yükseltti

Deutsche Bank'dan kritik Türkiye açıklaması: Enflasyon ve dolar beklentisini yükseltti

Deutsche Bank elektriğe yüzde 15, doğalgaza ise yüzde 12 zam yapılmasını göz önünde bulundurarak enflasyon beklentisini yükselttiğini duyurdu. Deutsche Bank ayrıca dolar ile ilgili tahminini de yükseltti.

Deutsche Bank, yayımladığı bir araştırma raporunda Türkiye yıl sonu enflasyon beklentisini elektrik ve doğalgaz zamlarını gerekçe göstererek yüzde 15'ten yüzde 16'ya çıkardı. ayrıca banka dolar tahminini de 9 liradan 9.50 liraya yükseltti.

Doğalgazın enflasyon sepetindeki ağırlığının yüzde 1,69 ve elektriğin yüzde 2,71 olduğunu belirten kurum, bu zamların enflasyona doğrudan etkisinin 61 baz puan olacağını söyledi.

deutsche-bank.jpg

Haziran ayı enflasyon verisiyle beraber Haziran başında yapılan zamların etkisinin daha iyi anlaşılabileceğini vurgulayan Deutsche Bank, Haziran ayında enflasyonun hızlı bir şekilde artarak yüzde 18’in üzerine çıkmasını beklediklerini belirtti.

DOLAR TAHMİNİNİ DE YÜKSELTTİ

Dolar/TL için yıl sonu tahminini de 9,00’dan 9,50’ye güncelleyen kurum, son açıklanan zorunlu karşılık önlemlerinin alışılmadık para politikası önlemlerine geri dönüldüğüne dair sinyaller verdiğinin altını çizdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN