Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 4 dilde 'Deutsche Bank' yanıtı

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 4 dilde 'Deutsche Bank' yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul projesi üzerinden CHP’yi eleştirirken, ana muhalefetin Deutsche Bank’ı ödeme yapmamakla tehdit ettiğini söyledi. Bunun üzerine CHP lideri Kılıçdaroğlu, 4 dilde; iktidara geldiklerinde projeye fon sağlayan kurumların Hazine'den para alamayacaklarını aktardı ve doğaya verilecek zarar için de tazminat hakkının aranacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü konuşmasında, iktidar olduğumuzda 'Kanal İstanbul'un borcunu ödemeyeceğiz' diyen muhalefete seslendi. Erdoğan, "Biz iktidar olduk, bizden önceki borçlanmaları ödemedik mi? Ödedik" diyerek muhalefete 'siz de ödeyeceksiniz' mesajı verdi.

Erdoğan konuşmasında, "Deutsche Bank’a tehdit salladılar ‘ödemeyi kesinlikle yapmayız.’ Bunlar daha şimdiden ya devlet nedir, devlet yönetmek nedir, bunlardan haberleri bile yok. Uluslararası bir tahkim mekanizması var bundan da haberleri yok. Biz iktidar olduk, bizden önceki borçlanmaları ödemedik mi? Niye, devlet budur da onun için. Ama bunlar devlet değil zillet" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN YANIT GELDİ

Bu konuşmanın üzerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformu Twitter'dan paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu paylaşımlarında, birçok dilde Kanal İstanbul'un borcunu ödemeyeceklerini yazdı.

'DEUTSCHE BANK'A DA SÖYLEYEYİM...'

İlk paylaşımında "Erdoğan, halkımın parasında ve doğasında gözü olan herkese aynı şeyi söylüyorum, Türkiye’nin hazinesinden para alamayacaklar! O zaman @DeutscheBank’a da söyleyeyim" diyen Kılıçdaroğlu, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça dillerinde açıklama yaptı.

Açıklamasında ise şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemin çıkarlarına ve dünya iklim politikasına aykırı olan Kanal İstanbul projesine fon sağlayan kurumlar Türkiye hazinesinden geri ödeme almayacak. Projenin doğamıza vereceği herhangi bir tahribat için de tazminat aranacaktır."

NE OLMUŞTU?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, her konuşmasında karşı olduğunu belirttiği Kanal İstanbul Projesi'ne yatırım yapan firmalara iktidara geldiklerinde ödeme yağmayacaklarını belirterek seslenmişti. Aynı tepki İYİ Parti lideri Meral Akşener'den gelmişti.

Akşener, "Yerli yabancı tüm şirketlere sesleniyorum bu ihalenin içinde yer alanlar, kesinlikle biz ilk seçimde iktidar olacağız ve kesinlikle o paraları ödemeyeceğiz, şimdiden bilin. Erdoğan da bunu kabul etmiş görünüyor” demişti.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da bu projeyi yapan firmaların suç işlediğini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise muhalefetin 'ödemeyeceğiz' sözlerine “Söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla alırlar" diyerek cevap vermişti.

MHP lideri Bahçeli de "Projeden dönüşü, yüklenicilere para ödemeyi rafa kaldıracak her türlü engelleme ihtimalini dikkate alarak yasal bir güvence sağlamalıyız" çıkışı yaparak Erdoğan'a destek olmuş ve muhalefetin 'ödemeyeceğiz' tavrını engellemek adına yasa çıkarılması gerektiğini savunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (22)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
22 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN