Dev bankadan korkutan dolar tahmini! Tarih verip yatırımcıları şok içinde bıraktılar: İşte beklenen seviye

Dev bankadan korkutan dolar tahmini! Tarih verip yatırımcıları şok içinde bıraktılar: İşte beklenen seviye

Dolar kurunda yaşanan son dakika gelişmeleri yatırımcıların gündeminde. Mart ayında yükseliş trendine devam eden dolar\TL 32 TL bandını aşarak rekorunu tazeledi. Vatandaşlar 'Dolar yükselecek mi düşecek mi?' sorusunu araştırırken dev bankadan korkutan dolar tahmini geldi. Tarih verip yatırımcıları şok içinde bıraktılar. Rakamı duyan döviz bürolarına koşacak. İşte yıl sonunda beklenen seviye...

Yıl başından bu yana düzenli olarak artış gösteren dolar kuru vatandaşlar tarafından sorgulanmaya devam ediliyor. Yatırımcılar 'Dolar yükselecek mi, düşecek mi? Dolar alınır mı satılır mı?' sorularını araştırırken dev bankadan yeni bir açıklama geldi. Katarlı QNB Finansbank, yıl sonu dolar tahminini güncelledi. Tarih verip yatırımcıları şok içinde bıraktılar. Dev bankadan korkutan dolar tahmini! İşte güncel dolar kuru ve dev bankanın tahmini...

DEV BANKADAN KORKUTAN DOLAR TAHMİNİ

Dev banka QNB Finansbank, Türkiye Merkez Bankası'nın son faiz kararı sonrası dolar\TL ve enflasyon tahminlerini güncelledi. Ünlü banka 2024 yılı sonu tahminlerini güncelleyip tek tek açıkladı.

yeni-proje-2024-03-27t111843-171.jpg

TARİH VERİP YATIRIMCILARI TESR KÖŞE YAPTILAR

QNB Finansbank, 2024 sonu dolar tahminini 41,7'den 38,4'e kadar düşürdü. 2024 sonu TÜFE tahminini ise Yüzde 45'ten yüzde 42'ye kadar düşürdü. 2025 sonu TÜFE tahmini ise yüzde 30'dan yüzde 23'e kadar geriledi.

yeni-proje-2024-03-27t111830-091.jpg

Tahmin değişikliklerinin gerekçeleri: TCMB'nin faiz aracını TL'yi desteklemek için kullanmaya hazır olması. Yerel seçimlerle ilişkili konjonktürel unsurların seçim sonrası ortadan kalkacağı. Yaz aylarından itibaren cari dengenin belirgin şekilde iyileşeceği.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN