Dev bankadan piyasaları karıştıran altın tahmini! O tarihi açıkladılar: Altın fiyatları uzaya çıkacak!

Dev bankadan piyasaları karıştıran altın tahmini! O tarihi açıkladılar: Altın fiyatları uzaya çıkacak!

Altın fiyatları üzerinde hareketlilik devam ederken dünya genelinde yaşanan salgın sonrasında gerçekleşen küresel ekonomik krizler altın fiyatlarını doğrudan etkiledi. FED faiz kararı için geri sayım başlarken dünyaca ünlü bankanın son tahmini duyanlar şaşırdı. Altın fiyatları uzaya çıkacak cinse geldi.

Dünyaca ünlü bankanın son dakika açıklamaları ortalığı karıştırdı. Altın fiyatlarının yükselişinin ne kadar süre daha devam edeceği merak konusu olurken ünlü bankanın altın fiyatları üzerinden yaptığı tahmin herkesi şaşırttı. Bank of America'nın tahminleri ise dikkatleri çekti.

ONS altın fiyatları 2500 dolara kadar çıkarken bankalardan altın tahminleri ise gelmeye başladı. Ons altın üzerinde ki rekor yükseliş sonrasında yeni rakam ise 2078 dolarlara ulaştı.

MAYIS'IN 3'Ü KRİTİK TARİH

Mayıs ayının 3'ünden sonra en az ons altının ilk göreceği rekor seviyenin ise 2100 dolara geleceğine değinildi. Devamında ise 2500 hazırlıkları yapılmaya başlandı. ABD Merkez Bankası mart ayı faiz kararından politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artışa geçerek yüzde 4,75 - 5.00 aralığında yer alır.

bankadan uyarılar

ALTIN FİYATLARI BELLİ OLACAK

FED faiz kararıyla beraber altın fiyatlarının son durumu araştırılmaya başlandı. Piyasalardaki bu rekor harekete geçirirken uzman isim İslam Memiş, ons altındaki yükseliş dikkatleri çekti. Yüzde 5.2 seviyelerinde beklenen Amerikan enflasyın verilerinde yüzde 5 olarak belirlendi.

Memiş, Merkez Bankasının kenara geçmesiyle beraber faiz artımının durmasıyla jeopolitik risklerde artış olmasıyla bankacılık krizi devreye girdi. Avrupa'da veya farklı ülkelerde sıçrama olmasıyla beraber altının güvenli limanda olması için değerlendirmeler yapıldı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN