Dev Kira Artışıyla Sokaklar Evsiz Kaynayacak! Enflasyon Rakamları Kiracı Dönemini Bitiriyor

Dev Kira Artışıyla Sokaklar Evsiz Kaynayacak! Enflasyon Rakamları Kiracı Dönemini Bitiriyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nisan ayına ilişkin TÜFE verilerini açıkladı. TÜİK Verilere göre enflasyon Nisan ayında yüzde 69,97 arttı. Peki yayınlanan enflasyon rakamlarına göre kira fiyatlarında ne kadar artış oldu? Bu yıl kira fiyatları ne kadar yükselecek? İşte milyonlarca kiracıyı ilgilendiren kira artış oranı.

TÜİK 2022 Nisan ayına göre enflasyon rakamlarını yayınladı. Geçen yıla oranla yüzde 34,46 artan enflasyon Nisan ayında 69,97 oranında yükseliş gösterdi. Nisan ayını yüksek enflasyonla kapatan Türkiye'de milyonlarca kiracı için de kötü haber geldi. Enflasyona göre belirlenen kira artışları da 34,46 lira zamlanmış oldu. Peki kira ücretleri nasıl belirlenecek? Mayıs ayında kira artışı ne kadar olacak? İşte kiracıları yakından ilgilendirecek kira zammı oranları.

pos.jpg

ASGARİ ÜCRETLİ KİRA İÇİN ORTALAMA 20 GÜN ÇALIŞACAK

2022 nisan ayı enflasyon oranının açıklanmasının sonra kira oranları da belli oldu. Her ay belirli tarihlerde netleşen kira oranları TÜİK'in yayınladığı enflasyon oranıyla beraber yükseldi. TÜİK'in yayınladığı TÜFE'nin on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı bu yıl yüzde 34'lük bir artışla rekor seviyeye ulaştı. Ev sahipleri ve kiracılar tarafından yakında takip edilen kira fiyatları bu yıl vatandaşın cebini zorlayacak. 2000 lira kira ödeyen bir kiracı 34,46'lık artışla beraber 2689 lira ödeyecek. Yani asgari ücretle çalışan bir kişi 2689 liralı kira için 19 gün çalışacak. 4250 bin liralık asgari ücretten ise geriye 1,561 lira kalıyor.

enflason.jpg

ENFLASYON EN ÇOK KİRACILARI VURDU!

5 Mayıs 2022 Perşembe günü açıklanan enflasyon verileri geçen yıla göre Nisan ayı enflasyon oranı 5 Mayıs tarihinde açıklandı. Enflasyon oranlarına göre hesaplanan kiralar da ise ciddi bir yükseliş olacak. Nisan ayında enflasyonun yüzde 69,97 oranında gelmesiyle birlikte kiralara artık zam da yüzde 34.46 olacak. Açıklanan enflasyon rakamının diğer aylara göre artışı şöyle; TÜFE'de (2003=100) 2022 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre %7,25, bir önceki yılın Aralık ayına göre %31,71, bir önceki yılın aynı ayına göre %69,97 ve on iki aylık ortalamalara göre %34,46 artış gerçekleşti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN