Devlet kesenin ağzını açtı! Zamlı ödemeler için o tarih işaret edildi! 1.997 TL'den 4.336 TL'ye kadar…

Devlet kesenin ağzını açtı! Zamlı ödemeler için o tarih işaret edildi! 1.997 TL'den 4.336 TL'ye kadar…

Devlet, sosyal yardım ve destek ödemelerinde kesenin ağzını açtı. Milyonlarca vatandaşın yararlandığı destek ödemeleri için zam tutarları ve ödeme tarihleri tek tek açıklandı. 1.997 TL'den 4.336 TL'ye kadar ödeme yapılacak. İşte destek ödemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

2023 yılı ile birlikte artan fiyatlar vatandaşları zor durumda bırakıyor. Birçok ürüne zam yapılırken en düşük emekli maaşı ve memur maaşları da zamlanan kalemler arasında yerini aldı. Yapılan zam oranları doğrultusunda sosyal yardım ödemeleri de zamlanan ödemeler arasına yerleşti. Seçim öncesinde sosyal destek ödemelerine zam yapılacağı işaret edilirken gözlerde Temmuz ayına çevrildi. Bakanlık tarafından sağlanan destek ödemeleri kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere belirlenen düzeyde ödeme yapılmaktadır. Seçimlerin tamamlanması ile birlikte sosyal destek ödemelerine zam müjdesi çok geçmeden geldi. İşte destek ödemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…


SOSYAL DESTEK ÖDEMELERİNE ZAM YAPILDI MI?

Devlet tarafından farklı kalemlerde destek ödemesi yapılırken bu ödemelerden bazıları 65 yaş maaşı, evde bakım ve engelli maaşı olarak karşımıza çıkmaktadır. Zam tutarları hakkında henüz net bir açıklama yapılmazken memur maaşı, emekli maaşı ve asgari ücrete yapılan zam tutarları kapsamında sosyal destek ödemelerine de zam yapılması bekleniyor.

emekli-para.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık 2023 yılı başında zamlı sosyal destek ödemeleri hakkındaki detayları açıkladı. 45 yaş aylığı, evde bakım ve engelli maaşı dahil olmak üzere pek çok farklı kalemde Ocak zammı uygulandı.


Yaşlılık aylığı olarak bilinen 65 yaş maaşı Ocak ayı ile birlikte yapılan zamlardan sonra 1536 TL'den 1997 TL'ye yükseldi.

para-verilmesi-001.jpg
%40 ile 60 arasında engeli bulunan vatandaşlar Ocak ayında yapılan zamlardan sonra maaşları 1.226 TL'den 1594 TL'ye yükseldi. %70 ve üzerine engeli bulunanların maaşları ise 1.840 TL'den 2.392 TL'ye yükseldi.

para-paraa.jpg
Evde bakım yardımı ödemeleri kapsamında 2023 yılı ile birlikte 3.336 TL olan ödemeler 4.336 TL'ye yükseldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN