Doğalgaz cebinizi değil evinizi ısıtsın! Faturalarınız yarı yarıya düşüyor: Tek yapılması gereken…

Doğalgaz cebinizi değil evinizi ısıtsın! Faturalarınız yarı yarıya düşüyor: Tek yapılması gereken…

Yaz mevsimi ile birlikte doğalgaz kullanımına ara veren vatandaşlar artan fiyatlar sonrasında kara kara kışın ne yapacaklarını düşünmeye başladı. Bu yöntem ile yüksek fatura dönemi kapanıyor. Birkaç basit yöntem ile faturalarınız yarı yarıya düşecek. İşte doğalgaz faturalarını düşüren o yöntemler…

Kış mevsiminde en çok can yakan faturalar arasında yer alan doğalgaz faturalarını düşürmenin yolları belli oldu. İki uzman isim tarafından yapılan açıklama doğrultusunda bu yöntemi uygulayanların faturaları yarı yarıya düşüyor. Son günlerde getirilen vergi zamları sonrasında faturalarda vergilerden en çok nasibini alan kalemler arasında yer alıyor. Yüksek doğalgaz faturalarına karşı almanız gereken önlemleri sizlerle paylaşıyoruz. İşte doğalgaz faturalarını düşüren o yöntemler…

DOĞALGAZ FATURALARI NASIL DÜŞÜRÜLÜR?

Vergi zamlarının ardından vatandaşlar da doğalgaz faturalarını düşünmeye başlar oldu. Faturalarda bu kış %50'ye varan bir artış beklentisi bulunurken tasarruf etmenin yöntemleri de araştırılmaya devam ediyor. Faturaların yüksek maliyet oluşturmasının temel nedenlerinden biri olan vergi zamları bu kış vatandaşın evini değil cebini ısıtacak.

dogalgaz-puf.jpg

TERMOSTAT AYARINA DİKKAT


Doğalgaz faturalarında verimlilik sağlamak amacıyla çalışmalarda bulunan Murat Aras, doğru sıcaklık ayarının büyük bir önem taşıdığının altını çizdi. Kombilerde derece arttıkça her derecede doğalgaz kullanımı da %6 oranında artmaktadır. Faturaların yüksek gelmemesi için vatandaşların termostat kullanması gerektiğini ifade eden Aras, oda termostatlarının kombiyle uyumlu çalıştığını belirtti.

dogalgaz-fatura.jpg

Termostatın uygun sıcaklığa ayarlanması durumunda kombinin otomatik olarak devreden çıktığını dile getiren Aras, bu sayede termostatların hızlı bir şekilde devreye girebildiğini altını çizdi. Doğalgaz kullanımında verim sağlamak amacıyla bu adımların atlanmaması gerektiğini ifade eden Aras, bu yöntemlerle hem doğalgaz kaynaklarının daha etkin kullanıldığını hem de enerji faturalarının azaltılmasını sağladığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN