Dolar 19 TL'den geçti, Selçuk Geçer'den bomba yorum geldi! Bir sonraki seviyede dolar bu kadar olacak!

Dolar 19 TL'den geçti, Selçuk Geçer'den bomba yorum geldi! Bir sonraki seviyede dolar bu kadar olacak!

Döviz kurunda yaşanan son dakika gelişmeleri hem vatandaşların hem de yatırımcıların gündeminde. Merkez Bankası faiz kararı ve ABD'den gelen haberler sonrası dolar psikolojik sınır olan 19 lirayı aşarak yeni bir rekor tazeledi. Yatırımcılar 'Dolar düşecek mi, yükselecek mi?' sorusunu araştırırken ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den bomba bir yorum geldi. Bir sonraki seviyeye hazır olun! Dolar rekor üstüne rekor kıracak. Selçuk Geçer tarih vererek uyardı. İşte dolar kurunda son durum...

Dolar tahminleri ile sık sık adından söz ettiren ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun 19 TL'yi aşmasının ardından bomba bir paylaşımda bulundu. Merkez Bankası faiz kararı ve ABD'den gelen verilere dikkat çeken Geçer, bir sonraki beklediği seviyeyi açıkladı. O tarihte doları tutabilene aşk olsun! Yeni rekor geliyor. Dolar borcu olanlar dikkat. İşte Selçuk Geçer'in dolar tahmini ve piyasa yorumları...

SELÇUK GEÇER'DEN BOMBA DOLAR TAHMİNİ

Merkez Bankası'nın faizi sabit tutma kararı sonrası yükselişe geçen dolar kuru psikolojik sınır olan 19 TL sınırını aştı. Yeni haftada da yükselişine devam eden dolar yatırımcının gündeminde. Vatandaşlar 'Dolar yükselecek mi, düşecek mi? Dolar alınır mı, satılır mı?' sorularını araştırırken ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den bomba bir yorum geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Geçer, dolar için beklediği seviyeyi açıkladı.

BİR SONRAKİ SEVİYEDE DOLAR...

Dolar kurunun 19 TL'yi aşmasının ardından paylaşımda bulunan Selçuk Geçer, şu ifadeleri kullandı:

ABD, Avrupa ve İngiltere Merkez Bankaları'nın faiz artırma, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ise faizi sabit tutma kararları gölgesinde geçen hafta Türk Lirası karşısındaki yükselişi devam eden döviz ve değerli metaller yeni haftada yükselişini sürdürüyor. Küresel bankacılık sektörüne yönelik endişelerin yatışmasının ardından güvenli limana olan talebin zayıflamasıyla dolar endeksi bir miktar zayıflarken; dolar/TL ise 19,10 seviyesinin üzerine çıkarak rekor tazeledi.

hjjhjhjh-3.jpg

Yıla 18,70 seviyelerinden başlayan döviz kurunda %2 oranında nispeten düşük bir artış gerçekleşse de, Türk lirasının dolar karşısındaki değer kaybı her gün artış gösteriyor.

PİYASADA SON DURUM NE?

Dolar endeksi ise son olarak 8 Mart'ta son üç ayın en yüksek seviyesi olan 105,62 seviyesine kadar yükseldikten sonra, risk duyarlılığındaki değişimle geçtiğimiz hafta 101,68'e kadar gerilemişti.

Geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararının ardından piyasalara verilen mesajlar sonrası dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizinde düşüş hızlanmıştı. Yeni haftada da dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizinde aşağı yönlü seyir sürüyor. Dolar endeksi bugün 102.615’ten işlem görürken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 3.511 ile geriliyor.

hghghghhg-2.jpg

Altın için ise Reuters teknik analisti Wang Tao, politika yapıcıların bankacılık krizine yönelik yayılma riskini kontrol altına alma hamlelerine atıfta bulunarak, "Ons altın 1.945 dolardaki destek seviyesini yeniden test edebilir, bu seviyenin kırılması ise 1.927 doların gündeme gelmesine sebep olabilir."

29 MART 2023 ÇARŞAMBA 1 DOLAR KAÇ TL?

Dolar son kapanışını 19.1193 TL'den yaptı. Dolar/TL kuru alış fiyatı 19.1136 liradan, satış fiyatı ise 19.1251 liradan işlem görüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN