Dolar 30 Mart Çarşamba günü kaç liradan alınıp satılıyor! Dolar bugün kaç lira oldu?

Dolar 30 Mart Çarşamba günü kaç liradan alınıp satılıyor! Dolar bugün kaç lira oldu?

Rusya ve Ukrayna heyetlerinin İstanbul'da gerçekleştirdiği barış müzakareleri sonrası düşen dolar 30 Mart Çarşamba gününe 14 lira 65 seviyelerinden işlem görerek başladı. Dün 14 lira 58 kuruş seviyesinde gezen doların bugün de düşüş seyrine devam etmesi bekleniyor. İşte dolar bugün kaç lira oldu sorusunun cevabı ve piyasalardaki son dakika gelişmeleri...

30 Mart Çarşamba günü dolar kaç lira oldu? Dün Rus ve Ukrayna heyetlerinin İstanbul'daki görüşmeleri neticesinde düşen dolar bugün de düşüş eğilimini sürdürüyor. Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 14,65 seviyelerinde işlem görüyor.

DÜN 14 LİRA 58 KURUŞU GÖRDÜ

Dün, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerden çıkan olumlu sonuçla düşüş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 1,58 altında 14,5828'den tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.55 itibarıyla dünkü kapanışın yüzde 0,5 üzerinde 14,6520 seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,83 artışla 16,3110'dan, sterlin/TL yüzde 0,70 yükselişle 19,2390'dan satılıyor.

Dolar endeksi, dün müzakere sonuçlarıyla yüzde 1 gerilemesinin ardından düşüş eğilimini bugüne de taşıdı ve şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,4 altında 98 seviyesinde bulunuyor. Avro/dolar paritesi ise yüzde 0,4 değer kazancıyla 1,1130'dan alıcı buluyor.

Analistler, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin olumlu sonuçlanmasının risk algısını kısmen de olsa düşürdüğünü ve doları diğer para birimleri karşısında baskıladığını söyledi.

Bugün ABD'de büyüme ve ADP istihdam raporu ile Almanya'da enflasyon başta olmak üzere yoğun veri gündeminin yatırımcıların odağında olduğunu bildiren analistler, Avrupa Merkez Bankası Christine Lagarde'ın konuşmasının da varlık fiyatlarında oynaklığı artırabileceğini ifade etti.

Analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 98 seviyesinin önemli destek olduğunu belirterek, 98,5'in direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN