Dolar biriktirenlere son çıkış uyarısı! İslam Memiş yaz sonu doların ne kadar olacağını açıkladı

Dolar biriktirenlere son çıkış uyarısı! İslam Memiş yaz sonu doların ne kadar olacağını açıkladı

Yatırımcıların gözü kulağı altın ve dolar kurunda, Ünlü ekonomist İslam Memiş’den altın ve dolarla ilgili yeni bir açıklama geldi. İşte detaylar…

Yatırım yapmak isteyen vatandaşlar ya da elinde altını ve doları olanların en çok merak ettiği konu seçimin bitmesi ile altın ve dolar kurunun ne kadar olacağı oldu. Konuyla alakalı Ünlü Ekonomist İslam Memiş’den bir açıklama geldi. Detaylar haberimiz de…

banka

ELİNDE DOLAR OLANLARA SON ÇAĞRIYI YAPTI. KÖPRÜDEN ÖNCE SON ÇIKIŞ. İSLAM MEMİŞ GRAM ALTININ YAZ AYINDA NE KADAR OLACAĞINI AÇIKLADI

Altın ve finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar altına ve gram altına karşı uyarıda bulundu. Dolar sahiplerine seslenen Memiş, şunları söyledi: "Dolar endeksinde düşüş kaçınılmaz. Dolar endeksinin 104 seviyesi son dönüm noktası ve çıkış için son şans" diyerek onlara ne yapacaklarını anlattı. İslam Memiş, yaz aylarında altının kaç gram olacağını da açıkladı.

Altın ve finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, borsaların, altının ve dövizin geleceğini analiz ediyor. Borsa yükselişini sürdürecek mi, altın mı alacak, yoksa dolar yatırım aracına mı dönüşecek? Memiş, YouTube hesabında bu soruları yanıtladı.

Sözlerinin yatırım tavsiyesi olmadığını söyleyen Memiş, şunları söyledi:

"Bu haftadan bu yana bir miktar artan iyimserlik var. Ancak çarşamba günü resmi döviz kurunda bir atak görüldü. Beklediğimiz gibi borsa haftayı olumlu yönde kapattı. Yıl içerisinde 6 bin puan seviyesine bekleyerek borsadaki 4 hisse seviyemizle beklemeye devam edeceğimizi söylemiştim.

Artışın devam edip etmeyeceğine pazartesi günü karar verilecek. Buna rağmen borsa için 6.000 puanlık tahmin değişmedi.

Dolar tarafında birçok soru var. Bu soruları sormamın sebebi, dolara bir yatırım aracı olarak bakmaktır. Doları yatırım aracı olarak görenlere acıyorum. Doların bir yatırım aracı olmadığını özellikle söyledim.

Dolardan uzaklaşın. Çünkü özellikle dolar endeksinden bahsediyorum. Dolar endeksinin hazirandan sonra 92-94 seviyelerine düşmesini bekliyorum.

Dolar endeksinde düşüş kaçınılmaz. Dolar Endeksi'nin 104 seviyesi son dönüş ve çıkış fırsatı.

Doları olan kaybeder. Ağustos ve eylülde dolar kuru 25 lirayı vurursa dolar değer kaybeder derlerdi. 21 doların şu anki kurunu 24 lira olarak düşünün. En büyük kayıp zamandır. Keşke sterlin, euro, ons altın alsaydım diyeceksin.

Parite işlemini yapmak istemeyen maalesef doları elinde tutup yıllarca bekleyecek. Dolardan kazandın mı iki yılda? Hayır.

ONS ALTIN

Altının ons fiyatına bir göz atalım. Haziran ayında 1.910 doları bekleyeceğimize dair bir beklentimiz var. Bu beklentiyle değişen bir şey yok. Bir tepki yükselişi olduğunu açıkladım. Bu beklenti gerçek oldu.

Altının ons fiyatında bin 910 dolar beklentisi var. 2 bin dolar seviyesine yerleşen bir ons altın göreceğiz. Yükselişle alakalı herhangi bir değişiklik yok.

Gram altın bin 306 lira seviyesinde. Ancak aradaki makas kapanmadı. Serbest piyasalarda bin 360 lira. Bu hafta haberlerde bir yanlış yapıldı. Altın fiyatlarında rekor görüldü haberleri yazıldı. Altın fiyatlarında rekor görülmedi tam aksine düşüş görüldü.

Serbest piyasada gram altının değeri 1.319 liraya ulaştı. Bu bir rekor değil. İlk oy, gram altının fiyatını o zamanki rekor değere yükseltti.

1358 lira seviyesine kadar geriledi. Ben de buraya müdahale ettim. Benim için 1.350 gram altının TL fiyatından aşağı değeri yok.

Ons altında düşüş olabilir ancak dolar kurundan destekle gram altını bin 300 liranın altında görmek çok zor.

Bin 300 bin 400 aralığı son alım fırsatı. Yaz aylarında gram altın bin 550 lira gelebilir."

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN