Dolar borcu olanlar dikkat! ABD'li dev bankadan korkutan dolar tahmini: 40 lirayı aşacağı tarihi açıkladı

Dolar borcu olanlar dikkat! ABD'li dev bankadan korkutan dolar tahmini: 40 lirayı aşacağı tarihi açıkladı

Merkez Bankası'nın faiz kararı ve ABD enflasyon verilerinin açıklanmasıyla yükselişe geçen dolar kuru rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Yıl başından bu yana artış gösteren dolar\TL yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken ABD'li dev bankadan korkutan dolar tahmini geldi. Dolar borcu olanlar dikkat! Dev banka 40 lirayı aşacağı tarihi açıkladı.

Dolar kurunda yaşanan son dakika gelişmeleri yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Vatandaşlar dolar\TL'de parasını tutmaya devam ederken 'Dolar yükselecek mi düşecek mi? Dolar alınır mı satılır mı?' sorularını araştırmaya başladı. Dolar borcu olanlar dikkat! Amerika Birleşik Devletleri merkezli Bank of America yeni yayımladığı raporla doların yıl sonu hangi seviyede olacağını açıkladı. Rakamı duyan döviz bürosuna koşacak. İşte dev bankanın dolar tahmini ve yaşanan piyasa gelişmeleri...

ABD'Lİ DEV BANKADAN KORKUTAN DOLAR TAHMİNİ

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Bank of America yayımladığı raporda yıl sonunda doların ne kadar olacağını paylaştı. Banka, doların yol sonunda 38- 40 seviyelerini görebileceğini açıkladı.

Ünlü banka ‘İlk çeyrek karamsarlığı out, yaz iyimserliği in’ başlıklı rapor yayımladı. Raporda ayrıca özel sektörün ekonomideki yavaşlamayı hissettiği belirtilerek “parasal duruşun yeterince sıkı olduğu görüşünde” denildi.

yeni-proje-2024-05-22t091824-850.jpg

"O TARİHTE 40 LİRAYI GÖRECEK"

Banka tarafından yayımlanan dolar raporunda şu ifadeler kullanıldı:

"Yerel seçimlerden bu yana yurtiçi Döviz talebi tersine döndü ve bankalarla yaptığımız görüşmelerde, satış tarafında hem bireysel yatırımcıyı hem de kurumsal şirketleri gördüklerini söylediler. TL’nin istikrara kavuşması halinde dolarizasyonun tersine dönmesi eğilimi yaz aylarında da devam edebilir. Yüksek enflasyon seviyesi göz önüne alındığında, sermaye girişleri yavaşladığında TL’de bir miktar nominal değer kaybı olabileceğini bekliyoruz."

22 MAYIS 2024 PERŞEMBE DOLAR NE KADAR?

Dolar ekonomik ve finansal kararlar üzerinde önemli etkilere sahip. Doların ne kadar olduğunu öğrenmek isteyen yatırımcılar ve vatandaşlar arama motorlarına 'Dolar ne kadar ?' gibi soruları aratıyor. Peki dolar ne kadar ?

yeni-proje-2024-05-22t091801-786.jpg

DOLAR ALIŞ SATIŞ FİYATI GÜNCEL

Alış fiyatı: 32,1637 TL
Satış fiyatı: 32,2320 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN