Dolar borcu olanlar dikkat! İslam Memiş doların düşeceği seviyeyi açıkladı: o tarihten itibaren...

Dolar borcu olanlar dikkat! İslam Memiş doların düşeceği seviyeyi açıkladı: o tarihten itibaren...

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolarla ilgili son derece önemli bir değerlendirme yaparak Merkez Bankası faiz kararıyla ilgili yorumlarda bulundu ve dolar sahipleri ile dolar almak isteyenlere önemli bir çağrıda bulundu. Memiş, dolar almak için bir tarih belirledi ve ayrıca gram altının gelecekteki fiyatını da açıkladı. İşte detaylar...

İslam Memiş, son yazısında önemli değerlendirmelerde bulundu. Merkez Bankası'nın faiz kararıyla ilgili olarak yatırımcıları uyararak dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca, yeni Hazine ve Maliye Bakanı ve Merkez Bankası Başkanı'nın ilk sınavının bu hafta olduğunu ve ekonomi yol haritasının Eylül ayına kadar netleşeceğini söyledi. BIST 100 endeksi için 5,190-5,570 puan aralığını takip etmenin önemli olduğunu vurguladı ve yıl sonu hedefinin 6,000 puan olduğunu belirtti.

DOLAR VE ALTIN YORUMLARI

islam memiş

Dolar/TL paritesi konusunda ise 22.80-23.80 lira aralığının takip edilmesi gerektiğini ifade etti. Faiz artış oranına bağlı olarak bu bant aralığının değişebileceğini belirtti ve TCMB'nin faiz artışının piyasalar tarafından yüzde 100 beklenildiğini ancak artış miktarının belirsiz olduğunu söyledi. Euro/USD paritesi için pozitif bir görünüm olduğunu ve hedeflerinin 1.15 seviyesi olduğunu belirtti.

Altın fiyatlarıyla ilgili olarak gram altının son kez bin 400-bin 450 lira aralığını takip edeceğini ve bu aralıkta alım fırsatı sunacağını söyledi. Hedefinin bin 550 ve ardından bin 650 lira seviyeleri olduğunu ifade etti. Bitcoin için ise Temmuz ayından itibaren boğa piyasasına geçilebileceğini ve 30-35 bin dolar arasında yeni bir bant aralığı oluşabileceğini öngördü.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN