'Dolar fırlatma operasyonuna hazır olun' diyerek tarih vererek uyardı! Ekonomist Atilla Yeşilada'dan korkutan seçim tahmini

'Dolar fırlatma operasyonuna hazır olun' diyerek tarih vererek uyardı! Ekonomist Atilla Yeşilada'dan korkutan seçim tahmini

Dövizde yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip edilmekte. ABD Merkez Bankası'nın (FED) yüzde 25 faiz artırım kararı sonrası yukarı yönlü harekete geçen dolar kuru 19 TL seviyesini aşmış durumda. Piyasalarda hareketli saatler yaşanırken gözler Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çevrilmiş durumda. Seçimlerin dövizi nasıl etkileyeceği merak konusu olurken ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada 'Dolar fırlatma operasyonuna hazır olun' diyerek uyardı. Bu tarihe dikkat!

ABD Merkez Bankası (FED) merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Fed yüzde 25 baz puan faiz artırımına gitti. Alınan karar sonrası piyasalarda hareketlilik başladı. 19 TL sınırını aşan dolar yükselişine devam ederken vatandaşlar 'Dolar yükselecek mi, düşecek mi?' sorusunu araştırmaya başladı. Dolar tahminleri ile sık sık gündeme gelen ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada, dolar borcu olanlarını uyardı. 'Dolar fırlatma operasyonuna hazır olun' diyerek tarih veren Atilla Yeşilada, dolar için korkutan tahminini açıkladı. Seçimden son bu olursa dolar uçacak! İşte Atilla Yeşilada'nın dolar tahmini ve uyarıları...

"DOLAR FIRLATMA OPERASYONUNA HAZIR OLUN"

Dolar tahminleri ile sık sık gündeme gelen ve vatandaşlar tarafından yakından takip edilen ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Seçimlerin piyasaya olan etkilerini değerlendiren Yeşilada, 'Dolar fırlatma operasyonuna hazır olun' diyerek kritik uyarılarda bulundu.

hghghghhg-1.jpg

SEÇİMİ İŞARET EDEREK TARİH VERDİ!

Seçimlerin ikinci tura kalması durumunda piyasalarda nasıl bir tepkime vereceğini analiz eden Atilla Yeşilada, "Önce parlamento seçimleri açıklandı Millet İttifakı artı HDP 301 veya daha fazla sandalye ele geçirdi, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı. Peki bu durumda Merkez Bankası döviz tutmayı mı tercih eder yoksa bırakalım döviz nereye giderse gitsin şeklinde mi bir karar alır? Yani yeni hükümete mi yaranmaya çalışır yoksa Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesine yönelik bir hamle mi yapar? Bu sorulara cevap vermek çok güç. Ancak seçim ikinci tura kalırsa çok tehlikeli olacağı kesin!" ifadelerini kullandı.

ghhgghgh-11.jpg

SEÇİMİN EKONOMİYE OLAN ETKİLERİ NELER OLACAK?

Seçimle birlikte çoğu şeyin değişeceğini ve seçimin ekonomiye olan etkilerinin artacağını ifade eden Atilla Yeşilada, şu ifadeleri kullandı:

Büyük afetler bazen toplumların yeni bir sayfa açarak daha hızlı kalkınmasına vesile olur. Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde Sevr utancından Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyeti yarattık. Japonya ve Almanya 2'ci Dünya Savaşında uğradıkları tarihi hezimeti, sanayi altyapıları ve beşeri kaynaklarını tamamen tüketmiş olmalarına rağmen, dünyanın en güçlü beş ekonomisi arasına yükselerek fırsata çevirdi.

Bazen de insanlık felaketten ders almaz. Covid-19 pandemisi ardından çoğumuzun hiç bir şey olmamış gibi eski davranışlarımıza dönmesi homo sapiensin miyopluğunun acı örneği.

gfgfgfgf-89.jpg

Bizim rejim de asla felaketlerden ders almaz. Bu rejimin tek bildiği, hasta tedaviye cevap vermiyorsa, dozu ikiye katlamak. Berat Albayrak fiyaskosunun ardından Yeni Ekonomi Modeliyle ağır yaralı ekonomi ampüte edildi. Deprem gibi nesillerce psikolojik travma yaratacak bir olaydan da fırsat yaratmaya çalışıyor bu rejim. Nedir bu fırsat? Bu bahaneyle tüm muhalefeti, hatta daha da ileri giderek Kürt ve Alevileri bertaraf etmek. Seçimi öteleyerek rant hortumunun ömrünü uzatmak.

Dünya kamuoyunun merhametine sığınarak bir kaç kuruş yardım alıp müteahhitlere dağıtmak. Hiç bir plan-program olmadan deprem bölgesinde yeniden inşaata başlayarak yandaşlara rant, acısı henüz dinmeyen depremzedelere bir avuç sahte umut dağıtmak. Eğer seçim ertelenecekse, hatta 18 Hazirana dahi kalacaksa, deprem harcamalarını seçim harcamalarını kısmadan gerçekleştirmek şart. Yoksa, seçmen küser. Depremde cukka musluğu kesilen yandaş iş kesimi seçim kampanyasının finansmanında hasis davranmaya başlar."

23 MART 2023 GÜNCEL DOLAR KURU NE KADAR?

1 Dolar 23 Mart 2023 tarihli satış olarak ise 19.04 TL dolaylarında işlem görüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN