Dolar tüm engelleri aştı! Nakit parası olanlar döviz bürosuna koştu: O tarihte 25 TL olacak

Dolar tüm engelleri aştı! Nakit parası olanlar döviz bürosuna koştu: O tarihte 25 TL olacak

Dolar kurunda yaşanan ani yükselişler ile birlikte direnç bırakmadı. 20 TL'nin üzerine yükselen dolar kuruna dair o isimden dikkat çeken açıklama geldi. Yatırımcıları panik eden açıklama ile birlikte 25 TL tahminini duyurdu. Tarih veren uzman isim yatırımcılara seslendi. İşte tüm detaylar...

DOLAR YATIRIMCILARI DİKKATLİ OLSUN

Ülkemiz için oldukça önemli kararların aldığı 2023 yılında genel seçimlere de az kaldı. 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve genel seçimler ile birlikte piyasadaki hareketlilik devam ediyor. Yatırımcıların dikkatini çeken piyasada dolar durmak bilmiyor.

Seçimlere kadar sabretmeyi planlayan yatırımcıların gözü 14 Mayıs'a kitlendi. Altın fiyatlarında yaşanan yükselişlerin yanı sıra dolar kurunda da zirve görülüyor. Ons altın fiyatlarında yaşanan dev yükseliş ile birlikte gram altın fiyatlarında da artış dikkat çekti.

Rekor üstüne rekor kıran gram altın fiyatları ile birlikte dolar kurunda da hareketlilik meydana geldi. Merkez Bankası tarafından doların yükselmemesi için çalışmalar yapılmaya devam ediliyor.

1200x800-yurt-ici-yerlesiklerin-doviz-mevduati-307-milyar-dolar-azaldi-1644497013748.jpg

DOLAR DİRENÇLERİ TEK TEK KIRIYOR

Dolar kurunun 19 TL'de tutulmaya çalışılması ise başarılı olamadı. Bankalarda ve çarşılarda doların kuru 20 liraya kadar yükseliş sağladı. Dolar kurunun 20 lirayı geçmesi ile birlikte ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den açıklama geldi.

Şahsi Youtube hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile birlikte Selçuk Geçer, "Dolar 25 TL hayırlı olsun" başlığında videosunu paylaştı. Doların 25 lira için gerekli olan yola atıldığının bilgisini paylaşan ünlü ekonomist kendi yaptığı tespitleri de gün yüzüne çıkardı.

s-e8906787076611df71f7e4cf208eb272ae4fd26e.webp

DOLAR KURU 25'E YÜKSELECEK!

Doların 19 TL ile 20 TL arasında dönüp dolaştığına dikkat çeken uzman isim kıpırdanmaları inceledi. Yakın zaman içerisinde dolar kurunun 20 TL'ye kadar yükseleceğini belirten ünlü ekonomist öncesinde 19,80 ile 19,90 olacağını da belirtti. Psikolojik bir sınırdan bahseden uzman 9 TL'den 10 TL'ye yükselmesinin oldukça zor olduğunu fakat 11 TL, 12 TL, 13 TL ve 14 TL'ye yükselişin oldukça fazla olduğuna dikkat çekti.

Dolar kurunun 20 lirayı aşması ile birlikte 24 TL ile 25 TL seviyelerini görebileceğimizin altını çizdi. Seçim öncesinde bu rakamların kesin olmadığını belirtti. Doları 19 TL'de tutmak için seferber olunduğuna vurgu yapan Selçuk Geçer, dolarda sert hareketlerin görünebileceğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN