Dolar ve euroda ilk rakamlar

Dolar ve euroda ilk rakamlar

ABD Hazine Bakanı Yellen'ın faiz oranlarının artırılabileceği açıklamaları piyasalarda tedirginliğe neden oldu. Dolar/TL ibreyi yukarı çevirdi ve 8,35'in üzerine çıktı. 10 lira sınırında dalgalanan euro/TL de 10,03'e kadar tırmandı.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın, dünkü konuşmasında faiz oranlarının artırılabileceğini açıklaması piyasaları hareketlendirdi. 

Dün günün ilk bölümünde 8,34'e kadar yükseldikten sonra yatay bir seyir izleyen dolar/TL günü 8,32 civarında tamamlamıştı. Bu sabah saatlerinde dünkü kapanışa göre hafif ekside seyreden dolar/TL, piyasalarda işlemlerin artmasıyla yönünü yukarı çevirdi ve 8,35'in üzerine çıktı.

Euro/TL ise 10 liranın üzerindeki hareketini sürdürdü ve 10,03'e kadar tırmandı.

Küresel piyasalarda ABD Hazine Bakanı Yellen'ın faiz oranlarının artırılabileceği açıklamalarının ardından ABD borsalarında teknoloji devleri öncülüğünde satışlar yaşandı. Çin ve Japonya'nın tatilde olduğu Asya borsaları, üst üste dördüncü gününde de düşüş riskiyle karşı karşıya kalmasına karşın yatay seyretti... ABD vadelilerinde  ise dünkü dalgalanma sonrası bugün bir toparlanma yaşanıyor.

PETROL FİYATLARI 2 AYIN ZİRVESİNDE

Petrol fiyatları, ABD'de ham petrol stoklarının geçen hafta beklenenden fazla düşmesiyle kazanımlarını artırarak yaklaşık yüzde 1 yükseldi. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı 8 Mart'tan beri en yüksek seviyeyi görerek 66,45 dolara yükseldi. ABD ham petrolü de 69,64 dolarla yedi haftayı aşkın en yüksek seviyeyi test etti.

ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatları hafif yükselse de Yellen'in faiz oranlarının artırılması gerekebileceği açıklamasının ardından kazanımları sınırlı kaldı. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.2 civarı artışla 1.781 dolarda işlem gördü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN