Dolar ve euroda yeni rekor sonrası son durum

Dolar ve euroda yeni rekor sonrası son durum

Dolar/ TL dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'seçime kadar faizin ciddi anlamda düştüğünü göreceğiz' açıklamasının ardından dolar 13,95 seviyelerine ulaşarak rekor kırdı. TL haftanın ilk gününden bu yana dolar karşısında en fazla değer kaybeden gelişen ülke para birimi oldu. Dolar 13,5620 liradan, euro 15,3720 liradan yeni güne başladı.

Dolar/TL önceki akşam sert bir yükselişle 13,95’e kadar tırmanarak rekor yeniledikten sonra çarşamba sabah gerileyerek 13,56, euro ise 15,37 seviyesinden işlem görüyor. Hafta başından bu yana yüzde 9 değer kaybeden Türk lirası (TL) Peru'nun ardından ikinci en fazla değer kaybeden gel işen ülke para birimi olarak tarihe geçti.

'SEÇİME KADAR FAİZİN CİDDİ MANADA DÜŞTÜĞÜNÜ GÖRECEĞİZ'

TRT'de canlı yayında gündemi değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Faizi şu anda düşürüyoruz, enflasyonun da inşallah düştüğünü hep birlikte göreceğiz. Biz inşallah seçim öncesine kadar ciddi manada bu faizin düştüğünü ve bu kuru tetikleyen faizin düşüşüyle kurda da olumlu bir iyileşmenin olduğunu göreceğiz. Buna enflasyon da dahil” ifadeleri dolar ve euro'nun bir kez daha rekora koşmasına neden oldu.

'ZAYIF DEĞİL, GAYET İYİ DURUMDA ÜLKEMİZ'

Öte yandan faizin zengini daha zengin fakiri daha fakir yaptığını ifade eden Erdoğan, yeni politikayla sıcak para çıkışıyla yükselen kur ve enflasyonun yeni faiz artışlarının getirdiği sarmala son verdiklerini belirtti. Erdoğan “Döviz manipülasyonlarıyla bizi zayıflatmak artık mümkün değildir. Aslında zayıf değil, gayet iyi durumda ülkemiz artık bu kısır döngüyü kırma noktasına gelmiştir ve buradan geriye dönüş yoktur, biz buradan geriye dönmeyeceğiz” diye konuştu. Erdoğan 2021 büyümesinin ise yüzde 10’u bulacağını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN