Dolar ve petrol yükselişte! Akaryakıtta son durum... İşte 8 Şubat 2024 güncel akaryakıt fiyatları...

Dolar ve petrol yükselişte! Akaryakıtta son durum... İşte 8 Şubat 2024 güncel akaryakıt fiyatları...

Akaryakıt fiyatları yeni yıla zamlı bir giriş yaptı. Yılın ilk ayından peş peşe zamlar alan akaryakıt milyonlarca sürücünün gündemine oturdu. Petrol ve dolar kurundaki artışın sonucunda yeni zamların gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. İşte 8 Şubat 2024 güncel akaryakıt fiyatları...

BURAK ÖZTOPRAK

Milyonlarca otomobil sahibi tarafından akaryakıtta son durum merak konusu oldu. Yeni yıla hızlı bir giriş yapan akaryakıt fiyatları ÖTV zammıyla birlikte peş peşe yeni zamlar aldı. Dolar ve petrol fiyatlarındaki yükseliş zamları desteklerken, yeni bir zam olup olmadığı araştırılıyor.

BENZİN VE MOTORİNDE SON ZAMLAR

Akaryakıt fiyatlarına 2024 yılının başından itibaren zam üstüne zam geliyor. İndirim haberlerini mumla arayan otomobil sahipleri bir zam daha gelecek korkusuyla güne uyanıyor. Gelen zamlar sonucunda arabasını benzinden gazlıya çevirenler ya da garaja kilitleyenler de oldu. Son olarak motorine gelen zammın ardından benzine zam gelmişti. Tarihi rekorla motorinin litre fiyatına 1 lira 38 kuruş zam yapılırken, benzin litre fiyatına 95 kuruş zam gelmişti.

oversupply-concerns-could-continue-to-plague-oil-prices.jpg

PETROL VE DOLAR KURU ARTIYOR

Brent petrol varil ve dolar kurundaki hareketlilik yeni zam beklentilerine kapı aralıyor. Ülkemizde akaryakıt fiyatlarında belirleyici olan petrol ve dolar kurundaki yükseliş zam beklentilerini güçlendirdi.

Dolar kuru 30 TL'nin üzerinde adım adım tırmanmaya devam ederken güncel kur sabah saatlerinde 30,59 TL olarak paylaşıldı. Brent petrol varil fiyatı ise güne yükselişle başladı. Varil fiyatı 80 dolar seviyesine kadar ilerledi. Dolar ve petrol tarafında artışlar olsa da henüz akaryakıt zamları konusunda bir açıklama yapılmadı.

1463199.webp

8 ŞUBAT 2024 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL (AVRUPA) YAKASI

  • Benzin: 39,33 TL/LT
  • Motorin: 41.68 TL/LT

İSTANBUL (ANADOLU) YAKASI

  • Benzin: 39,33 TL/LT
  • Motorin: 41.61 TL/LT

ANKARA

  • Benzin: 39,99 TL/LT
  • Dizel: 42.41 TL/LT

İZMİR

  • Benzin: 40,20 TL/LT
  • Dizel: 42.62 TL/LT

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN