Dolara 31 Mart ayarı! 8 lira birden…

Dolara 31 Mart ayarı! 8 lira birden…

31 Mart seçimlerinin ardından dolar kurunda yaşanacak olası yükselişler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan Piyasa Katılımcıları Anketi’nde detaylı bir şekilde ele alındı. Dolara 8 lira şoku!

TCMB’nin günlük ortalama 800 milyon dolarlık satış yaparak dolar kurunu baskılamaya çalıştığı bir dönemde, ekonomistlerin ve piyasa katılımcılarının beklentileri merak konusu oldu.

img-4083.jpeg

TCMB’nin yayınladığı son rapora göre, 53 finansal sektör ve 15 reel sektör katılımcısının görüşlerine başvurularak dolar/TL paritesinde yaşanması beklenen senaryolar ortaya konuldu. Katılımcılar, 31 Aralık tarihi için dolar kurunda 40.02 TL’lik bir beklentiye sahip. Bu durum, yılın geri kalan 9 aylık bölümünde her ay ortalama 0.9 TL’lik bir artışın yaşanacağını gösteriyor..

img-4085.jpeg

Ankete katılanlar, seçim sonrası dolar kurunda ani bir yükseliş beklemiyor ve bu artışın yılın geri kalanında kademeli olarak gerçekleşeceğini öngörüyor. En muhtemel senaryo, yıl sonunda dolar kurunun 40 lirayı aşmayarak 2024 yılını tamamlaması şeklinde değerlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (21)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
21 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN