Dolara KKM darbesi! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın açıklaması piyasayı karıştırdı... Piyasalar alt üst

Dolara KKM darbesi! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın açıklaması piyasayı karıştırdı... Piyasalar alt üst

Dolar kuru bu sabah itibariyle yeni rekorunu kırdı. Dolar\TL yaşanan jeopolitik riskler ile birlikte 28 lirayı aşmış durumda. Hükümet tarafından döviz sorunun önüne geçilmesi ise hayata geçirilen Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasında her geçen gün kayıplar yaşanırken Ekim ayı ile birlikte bu kayıplar 150 milyarı aştı. Yatırımcılar ne yapacağını şaşırırken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan açıklama geldi. Piyasalar alt üst oldu! Dolarda dananın kuyruğu kopuyor.

Yıl başından bu yana ülkemizde döviz sorunu etkisini göstermeye devam ederken dolardaki yükselişin önüne geçilemez hale gelindi. Bu sabah itibariyle dolar 28 TL'yi aşarak rekor kırdı. Vatandaşlar 'Dolar yükselecek mi, düşecek mi? Dolar ne kadar olacak?' sorusunu araştırırken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan KKM ile ilgili kritik uyarılar geldi. Dolara KKM darbesi! Piyasalar o tarihte alt üst olacak. Hazırlıklara şimdiden başlayın dolarda yeni rekorlar gelebilir. Peki KMM'de son durum ne? Nasıl önlemler alınacak? İşte Cevdet Yılmaz'ın dikkat çeken KKM açıklaması...

Türk lirasındaki değer kaybı her geçen gün hızla artmaya devam ediyor. Bu doğrultuda 21 Aralık 2021 tarihinde uygulamaya sokulan ve Türk lirasındaki değer kaybını engellemek için sisteme geçirilen Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasına son verilmek için yetkililerden peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor.

MEHMET ŞİMŞEK KKM'NİN SON BULACAĞI TARİH AÇIKLADI

BDDK raporlarına göre Ekim ayının ilk yarısında 150 milyar lira düşüş gösteren Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında bulunan toplam para, 2024 yılının sonu itibarıyla sıfırlanacak. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dolar kurunda önemli bir etki yaratan ve Hazine'ye getirdiği yük nedeniyle eleştirilere konu olan KKM için çıkış yollarını duyurmuştu.

hghggh-2023-10-24t103216-491.jpg

DOLARA KKM DARBESİ! EN YETKİLİ İSİM AÇIKLADI

KKM'deki büyük açıklar gündemden düşmezken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan kritik açıklamalar peş peşe geldi. Yılmaz, yaptığı son açıklamada bankalara yönelik yeni talimatlar gönderilerek KKM'deki düşüşün hızlandırılacağının mesajını verdi. KKM'den kazanılan net kar oranına vergi zorunluluğu getirilebileceğini belirtirken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Finansal Piyasalarda istikrarsızlığa yol açmadan çıkış süreci devam edecek. Bankacılık sistemi KKM'den çözülen kaynağı TL cinsi mevduata yönlendiriyor ve devam edecek." dedi.

hghgh-90.jpg

TALİMAT VERİLDİ... PİYASALAR ALT ÜST OLACAK

Yılmaz kur hedefi ve tahminlere ilişkini olarak da kurda herhangi bir hedef ve tahmin olmadığının altını çizerek, "Serbest kur rejimi var, son dönemlerde önemli hareketlilik oldu önümüzdeki dönemde böyle hareketlilik beklemiyoruz. Teknik ve siyasi olarak beklemiyoruz" ifadelerini kullandı. Yatırımcıların dolara değil Türk lirasına yönelmesi için yeni adımların atılacağını belirten Yılmaz, "Finansal Piyasalarda istikrarsızlığa yol açmadan çıkış süreci devam edecek, Bankacılık sistemi KKM den çözülen kaynağı TL cinsi mevduata yönlendiriyor ve devam edecek. Çin hariç gelişmekte olan ülkelerin gelişme hızı Türkiye’nin gerisinde kaldı." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN