Dolarda 40 lira şoku! Dünyaca ünlü banka Türkiye tahmini için tarih verdi: Yatırımcılar döviz bürosuna akın etti

Dolarda 40 lira şoku! Dünyaca ünlü banka Türkiye tahmini için tarih verdi: Yatırımcılar döviz bürosuna akın etti

Dolar kuru ile ilgili flaş gelişme! Merkez Bankası'nın faiz artırım kararı sonrası düşüşe geçen dolar\TL ABD Merkez Bankası'nın açıklayacağı enflasyon verileri öncesi yükselişe geçti. Dolar 26.94 liraya kadar ulaşırken yatırımcılar 'Dolar yükselecek mi düşecek mi? Dolar alınır mı satılır mı?' sorularını araştırmaya başladı. İngiliz bankası Barclays'den 2024 yılı için korkutan dolar tahmini! Öyle bir seviye verdiler ki duyan döviz bürosuna akın ediyor. Dolarda 40 lira şoku!

ABD Merkez Bankası'nın açıklayacağı enflasyon verileri öncesi yükselişe geçen Dolar\TL 27 liraya kadar dayanmış durumda. Vatandaşlar 'Dolar yükselecek mi düşecek mi? Dolar alınır mı satılır mı? Dolar 40 TL olacak mı?' sorularını araştırırken dünyaca ünlü bankadan korkutan dolar tahmini geldi. İngiliz bankası Barclays'den 2024 yılı için beklediği yeni seviyeleri duyurdu. Rakamı duyan döviz bürosuna akın ediyor. O tarihte dolar 40 TL olacak! Hazırlıklı olun.

DÜNYACA ÜNLÜ BANKADAN KORKUTAN DOLAR TAHMİNİ

Dünyaca ünlü dev İngiliz Bankası Barclays, Türkiye’ye yönelik dolar kuru ve faiz tahminini açıkladı. Banka, dolar kurunun 2023 sonunda 29’a, Mart 2024’te 32’ye, Haziran 2024’te 35’e, Eylül 2024’te ise 39’a yükselmesini beklediğini bildirdi.

gfgf-60.jpg

Barclays ayrıca yüzde 24 seviyesinde olan TCMB’nin politika faizinin bu yıl sonunda yüzde 35’e, gelecek yıl yüzde 40’a yükselmesini beklediğini duyurdu.

RAKAMI DUYAN DÖVİZ BÜROSUNA AKIN ETTİ!

Notta ayrıca TL’de yüksek ve inatçı enflasyon ortamında değer kaybı beklediklerini belirten banka analistleri, dolar/TL tahminlerinde dolarizasyonda yeniden yükseliş ihtimaline bağlı olarak yukarı yönlü riskler bulunduğuna işaret etti.

13 EYLÜL 2023 DOLAR NE KADAR OLDU

Dolar son kapanışını 26.9271 TL 'den yaptı. Dolar/TL kuru alış fiyatı 26.9243 liradan, satış fiyatı ise 26.93 liradan işlem görüyor.

hggh-13.jpg

EURO NE KADAR?

Yüzde 0.06'lık bir değişim yaşayan euro ise bugün yukarı ibreyi gösteriyor.Bir önceki kapanışını 28.9383 TL'den yapan euro şu anda 28.9289 TL alış ve 28.9477 TL satış fiyatına sahip.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN