Dolarda vakit daraldıkça daralıyor! Uzman isim Ağustos ayı sinyalini verdi! Her şey o gün gerçekleşecek

Dolarda vakit daraldıkça daralıyor! Uzman isim Ağustos ayı sinyalini verdi! Her şey o gün gerçekleşecek

Dolar yatırımcılarını ilgilendiren açıklama Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten geldi. “Çok önemli” diyerek duyuran uzman isim dolar için karar verme zamanı dedi. İşte İslam Memiş’in dolar açıklamaları…

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar açıklamaları ile tüm dikkatleri üzerinde topladı. Yeni bir ürün çıkması durumunda dolar TL kuru için 26,60-26,30 seviyelerine işaret eden Memiş, Ağustos ayı için sinyal verdi. İşte İslam Memiş’in dolar açıklamaları…

DOLAR FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Piyasalardaki hareketlilik devam ederken uzman isimlerden açıklamalarda peş peşe geliyor. Yorumlarıyla tüm dikkatleri üzerinde toplayan İslam Memiş,tv100.com'daki 'Dolar için vakit yaklaşıyor' yazısıyla tüm detayları paylaştı. Yatırım aracı olarak doları tercih edenleri işaret eden uzman isim, TL en az kazandıran enstrüman olduğunu söyledi. Ocak ayı itibariyle gelinen noktayı paylaşan İslam Memiş rakamları açıkladı.

islam-memis-aciklama-1.jpg

1 Ocak 2023 dolar/TL 18,70 lira

03 Ağustos 2023 dolar/TL 26,96 lira

Rakamların 8 ay içerisinde 8 TL 26 kuruş arttığını ifade eden Memiş, 10.000 TL'nin 4.423 TL getirisi olduğunu söyledi. Gram altının getirisinin 5662 TL olduğunu ifade eden uzman isim, dolarda dikkatli olunması gereken bir sürece giriş yapıldığını belirtti.

dolar-aa.jpg


DOLAR YÜKSELECEK Mİ DÜŞECEK Mİ?

Kısa kısa vadede 27,50 - 27,70 direnci bulunduğunu söyleyen Memiş, sonrasında dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi. Yatay sürecin ardından dolarda gerileme olabileceğini işaret eden Memiş, şu ifadeleri dile getirdi:

“ORTA VADELİ PROGRAM (OVP):

Eylül ayında açıklanması beklenen programın içinde dolar talebinin önüne geçmek ve TL’yi desteklemek için yeni bir enstrüman açıklanabilir.


Enflasyon karşısında enflasyon getirisi olacak bu ürün, dolar talebinde azalmaya neden olabilir.


Eğer yeni bir ürün açıklanırsa dolar/TL kurunda 26,60-26,30 lira seviyelerini görmek mümkün olabilir.


Dolar sahipleri dikkat o gün geldi çattı. Ünlü ekonomist dolar sahiplerini uyardı. İslam Memiş'ten dikkat çeken Ağustos çıkışı”

dolar-fiyatlari.jpg


DOLAR ENDEKSİ NE KADAR OLACAK?


Dolar endeksinin 102-103 aralığında olacağını belirten uzman isim, yükselişin kalıcı olmayacağına dikkat çektim. Yıl sonuna kadar 92-94 bandına kadar gerileme olabileceğini söyleyen Memiş,1,0912 seviyesine gerileyen EUR/USD PARİTESinde de yıl sonuna kadar 1,15'in görülebileceğini söyledi. Dolar endeksinde yaşanan gerilemenin ECB’nin faiz artırma süreci olduğunu söyleyen Memiş bu durumu pozitif yön yönde destek sağlayacağını aktardı.

Dolar yatırımcılarının dolara güven sorunun da sorgulaması gereken noktaları belirten İslam Memiş, “Bugün alsam 27,70’i görse ne kazandırır?” sorusunun yanıtlanması gerektiğini aktardı. 7 ay içerisinde 8,26 TL yükseliş ile %44,2 yükseldiğini belirten İslam Memiş, “Yükselişin devamı beni mutlu eder mi?, Ya da “Elimdeki dolar nasıl değerlendirmeliyim?” sorularına yanıt aranması gerektiğini dile getirdi.


Elinde dolar bulunan kişilerin karşısında düşük seviyede euro, sterlin, altın ve gümüş olduğunu söyleyen Memiş, hepsinin parite üzerinde olması gerektiğini vurguladı. Yatırımcılar için ağustos ayının önemini vurgulayan Memiş, “Karar verme ayı.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN