Dolarda yeni rekora hazır olun...

Dolarda yeni rekora hazır olun...

Dolar kuru son günlerde gün içinde yatay seyretse de gece yaşanan keskin yükseliş soru işaretlerini artırdı. Bu gelişmenin ardından yeni bir rekor iddiası geldi. Detaylara haberimizden göz atabilirsiniz…

Hükümetin açıkladığı faiz kararları nedeniyle dolar/TL kurunda 18 lira seviyesi tekrar aşıldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) açıkladığı faiz kararının ardından 18,50 seviyesini geçen dolar kuru günlük seansta bir süre yatay seyrini sürdürüyor. Akşam oranı değişiklikleri önemli hale geldi.

Geçenlerde bir gecede yaşanan yükselişle ilgili bir yazı yazan Deniz Engin, doların bir gecede ciddi bir yükselişe geçebileceğini kaydetti.

Investing'den gelen habere göre,

Bu hafta gün içi işlemlerde 18,58 seviyelerinde yatay bir seyir izleyen döviz kuru, gecenin kapanış saatlerinde ve ertesi günün açılış saatlerinde hızlı ataklar gösteriyor. Bu hafta Asya seansında 18.65, 18.68 ve 18.73'ü test ettikten sonra, döviz kuru gün boyunca 18.57 ile 18.59 arasında çok sıkı seyretti.

Dolar/TL bu yıl Mart-Nisan döneminde 14.80 civarında dar bant hareketi gösterdi. Ardından hem artan ulusal enflasyon hem de FED'in etkisiyle Mayıs ayında 16,40'a yükseldi.

Haziran'da fiyat 17.20 yakınlarında yatay bir seyir izledi ancak bu dönemde bugünkü gibi 17.70'e doğru keskin hareketler görüldü.

Son olarak, Ağustos ayında 18'den fazla merkez bankasının faiz indirimine devam etmesiyle yükselen dolar, Eylül toplantısına kadar 18.20'de sabit kaldı. Bu dönemde gün içi ani artışlar olmadı.

Merkez bankasının faiz oranlarını düşürmeye devam etmesiyle birlikte döviz kurunun Eylül'ün yükseği 18.36'nın üzerindeki ilk hızlı hareketi, Türkiye'deki devlet bankalarının Rus Mir ödeme sistemini de askıya aldığı haberi üzerine geldi. Fiyat 18.76 Euro'ya yükseldi.

KUR AKŞAM SAATLERİNDE OYNAK HALE GELİYOR

Geçtiğimiz iki hafta boyunca, 18:50 yurtiçi açılış saatlerinde ticaret sabit, ancak kapanış ve açılış saatlerinde dalgalı seyretti.

Geçmiş olay hareketlerine bakıldığında, anlık tepkilerin satın almayı desteklediği görülüyor. Bu seviyelerin daha da artması, rekor bir döviz kuru güncellemesi riskini beraberinde getiriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN