Doları olan davul zurna çaldıracak! Piyasanın kurdu doların çıkacağı rakamı açıkladı: Artık düşmesini beklemeyin

Doları olan davul zurna çaldıracak! Piyasanın kurdu doların çıkacağı rakamı açıkladı: Artık düşmesini beklemeyin

Son zamanlarda dolarda yaşanan artışı değerlendiren Selçuk Geçer, ekonomideki belirsizliklerin üzerinde durdu. Dış ticaret açığında yaşanan artışın doları daha çok artıracağını söyleyen Geçer, seçime kadar olan süreçle ilgili tüyolar verdi. İşte, Selçuk Geçer’in dolarla ilgili yeni değerlendirmesi…

Ekonomist Selçuk Geçer, son açıklamalarında doların değer kaybına güvenenleri uyardı. Geçer, dış ticaret açığındaki artışın doların değerini daha çok artıracağının altını çizdi.

DOLARIN ATEŞİNİ YÜKSELTEBİLİR

Geçer açıklamalarında, "Dış ticaret açığındaki bu artış, doların ateşini daha da yükseltebilir. Ocak-Ekim döneminde dış ticaret açığı 100,4 milyar doları aşarak 100 milyarı geçti." İfadesini kullandı.

selcuk-gecer-dolar-1.jpg

SEÇİMDEN SONRASI BELİRSİZ

Son zamanlarda dolarda yaşanan artış ile ekonomideki belirsizlikleri de eleştiren Geçer, X hesabı üzerinden "Ocak-Ekim döneminde dış ticaret açığı 100,4 milyar dolara ulaştı ve daha 2 ay var. Bu trend nereye varır, tahmin sizin... Artık doların düşeceği beklentilerine inanmak zor. Belki seçime kadar bir denge görülür, sonrası ise belirsiz" paylaşımını yaptı.

selcuk-gecer-dolar-2.jpg

Geçer son olarak katıldığı bir YouTube kanalında ise dolarla ilgili şu tahminlerde bulundu:

"Dolar kurunun enflasyona bağlı olarak 60-65 TL aralığına çıkabileceğini öngörüyorum. Bununla birlikte, hükümetin enflasyon baskısını azaltmak adına dolar kuru için 45 TL civarında bir denge oluşturmayı amaçlayacağını düşünüyorum"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN