Doları olan gözünü felakete açacak! Duyan döviz bürolarına akın ediyor: Dünyaca ünlü banka 9 lira düşeceği tarihi açıkladı

Doları olan gözünü felakete açacak! Duyan döviz bürolarına akın ediyor: Dünyaca ünlü banka 9 lira düşeceği tarihi açıkladı

Dolar, Türkiye’de son yıllarda sürekli bir yükseliş seyrediyor. Her ne kadar bazı dönemlerde ufak çaplı düşüşler yaşansa da genellikle yukarı yönlü gidişat gösteren dolar için yeni bir açıklama geldi. Dünyaca ünlü banka 9 lira birden düşeceği o tarihi açıkladı…

Özellikle son yıllarda sürekli artış gösteren dolar, dönem dönem bazı hamleler sonucunda aşağı doğru çekildi. Lakin son aylarda yüksek seyrederken dolara ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından geçtiğimiz Ağustos ayında 750 baz puanlık faiz kararı alınmıştı ve bu kararın ardından dolarda 2 TL düşüş yaşanmıştı. Öte yandan doların en dikkat çeken düşüşü ise 21 aralık 2021 tarihinde olmuştu. Bu tarihlerde sürekli yüksek seyreden dolar fiyatları bir anda düşünce yatırımcılar neye uğradığını şaşırmıştı.

yeni-proje-88.jpg

7 LİRA BİRDEN DÜŞTÜ

2021 Senesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurusu sonrasında türk lirası mevduatı dolar kuruyla endekslenerek 17 liranın üzerindeyken bir anda 11 liranın altına düşerek milyonlarca vatandaşa hayrete düşürmüştü.

Şimdilerde ise bazı kesimler tarafından doların yükseleceği düşünülse de dünyanın önde gelen bankalarından biri Goldman Sachs’ın eski Başekonomisti Robin Brooks, farklı bir görüşe sahip olduğunu açıkladı. Halk TV’de yer alan habere göre, Son dönemde Merkez Bankası ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından atılan adımların doğru olduğunu ifade eden uzman isim türk lirası için sert bir düşüş tahmin ettiğini açıkladı.

yeni-proje-89.jpg

DOLARDA CİDDİ BİR DÜŞÜŞ BEKLİYOR

Brooks, dolardaki gidişata ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak bu paylaşımda Türk lirası için adil değerin 21 lira seviyelerinde olduğunu aktardı. Öte yandan önümüzdeki günlerde kurun tamamen serbest bırakılacağını ifade eden uzman isim parite üzerinde ilk olarak yukarı yönlü hareketlerin sonrasında ise çok sert düşüşlerin yaşanacağını ve doların 21 liraya gerileyeceğini belirtti.

yeni-proje-90.jpg

Eski Başekonomist Brooks, Türkiye’de hem derin bir değer hem de güçlü bir potansiyel olduğunu ifade ederek önümüzdeki yıllarda ciddi ve parlak gelişmeler beklediğini açıkladı. Öte yandan 2024 senesinin son çeyreğine dikkati çekerek Türk lirasının çıkış yapacağını ve dolar yatırımcılarının büyük zararlar göreceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN