Doları olan köşeyi dönecek: Sadece 3 ay bekleyin, Reuters dolar 3 ay sonra ne kadar olacak açıkladı!

Doları olan köşeyi dönecek: Sadece 3 ay bekleyin, Reuters dolar 3 ay sonra ne kadar olacak açıkladı!

Doları olan köşeyi dönecek! Dolarla ilgili beklenen tahmin geldi! Sadece 3 ay bekleyin, Reuters dolar 3 ay sonra ne kadar olacağını açıkladı! Dolar borcunuz varsa hemen kapatın! İşte Reuters’ın yaptığı son ankete göre doların geleceği...

İngiliz haber ajansı Reuters'ın gelişmekte olan ülkelerin para birimleri üzerine yaptığı son anket, 2024 yılında birçok gelişmekte olan ülkenin dolar karşısında değer kazanacağını öngördü. Ankete katılan uzmanlara göre Türk Lirası'nın da 33 seviyesine gelebileceği tahmin edildi.

BAZI ÜLKELER KAYIPLARINI TELAFİ EDECEK

dolar-kac-tl.webp

Ankete göre, gelişmekte olan piyasa para birimlerinin çoğu, 2023'teki kayıplarını telafi etme eğiliminde. ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimine dair beklentilerin etkisiyle, gelecek yıl dolar karşısında hafif yükseliş yaşanması bekleniyor.

1-5 Aralık tarihleri arasında 45 stratejistin katılımıyla gerçekleştirilen ankette, Asya'nın özellikle gelecek yıl kazançlarını sürdüreceği ve bazı ülkelerin 2023'teki kayıplarını tamamen telafi edeceği öngörülüyor.

DOLAR O TARİHTE 33 TL OLACAK!

dolar-kac-tl-1.webp

Ancak, Türk Lirası ve Güney Afrika Randı'nın bu yıl yaşadığı yüzde 35 ve yüzde 10 civarındaki değer kayıplarının yakın zamanda telafi edilmesi beklenmiyor.

Türk Lirası'nın bu yılın başından bu yana dolar karşısında yaşadığı yüzde 35'lik değer kaybının ardından, Reuters anketine katılan uzmanlara göre, bir ay sonra dolar/TL'nin 28,9, üç ay sonra 30, altı ay sonra 31,6684 ve bir yıl sonra ise 33 olması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN