Doları olanlara iyi, olmayanlara kötü haber! İslam Memiş tarih verdi: Dolar fırtınasına hazır olun

Doları olanlara iyi, olmayanlara kötü haber! İslam Memiş tarih verdi: Dolar fırtınasına hazır olun

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten dolar ve dolar borcu olanlar için kritik uyarı geldi. Yaptığı dolar tahminleri ile adından sıkça söz ettiren ünlü ekonomist İslam Memiş Türkiye'de ikinci seçimler öncesi önemli uyarılarda bulundu. Merkez Bankası'nın kredi kartlarıyla yapılan nakit avans kararına değinen Memiş, dolarda beklediği yeni seviyeyi açıkladı. Tarih veren İslam Memiş, büyük fırtına öncesi uyardı. Dolar borcu olanlar aman dikkat...

Dolar kurunda flaş gelişme! Yıl başından bu yana sürekli olarak artış gösteren dolar kuru Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası hızla yükselişe geçti. 19,50 TL'yi aşan dolar 20 liraya kadar dayanmış durumda. Vatandaşlar 'Dolar yükselecek mi, düşecek mi? Dolar alınır mı, satılır mı?' sorularını araştırırken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten kritik açıklamalar peş peşe geldi. Dolar borcu olanlar yandı! İslam Memiş, tarih vererek uyardı. Dolarda kaos geliyor. Piyasalar ateş hattına dönecek. İşte İslam Memiş'in dolar tahmini ve piyasa uyarıları...

ALTIN KAHİNİNDEN KRİTİK DOLAR UYARISI

YouTube hesabından yeni bir video paylaşan İslam Memiş, seçimler öncesi piyasaları yorumladı. Piyasalarda dalgalanmaların devam ettiğini belirten Memiş, "Dolar kurunda yaşanan dalgalanmaların devam ediyor. Yıllık enflasyon beklentileri ile cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentileri geçtiğimiz ankette yüzde 31,02 olurken yeni anket ile yüzde 29,84 olarak açıklandı. 2 yıllık TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırayla yüzde 17,54 ve 17,74 olarak duyuruldu." dedi.

hjhjhjhj-81.jpg

SEÇİM ÖNCESİ BU HATAYI SAKIN YAPMAYIN!

Altın kahini seçim öncesi dolar ve euro alımına ilişkin kritik uyarılarda bulundu. Dolar ve euroyu yüksek fiyatlardan alanların büyük bir şok yaşayabileceğini ifade eden Memiş, 'Zengin olacağım' diye dolara hucüm edenlere tokat niteliğinde bir uyarıda bulundu. İkinci tur öncesinde yatırımcıların dikkatli olmalarını ve döviz alımını üst seviyelerden yapmamalarını vurguladı.

hjhjhj-2023-05-20t125250-891.jpg

BÜYÜK KAOSA HAZIR OLUN! PİYASALAR PATLAYACAK

Seçimlerden önce 22.40-22.60 aralığından döviz talebinde bulunan ve döviz büfelerinde kuyruklar oluşturan yatırımcıları uyarmış olmasına rağmen bazı kişiler bu uyarıları dikkate almadı. Bugün ise dolar TL kuru 20.68 seviyesine geriledi ve bu durum, döviz alımı yapanların büyük zarar etmesine neden oldu. Ayrıca, manipülasyon tuzağına düşen kişilerin de olduğunu ve doların 30 lira olacağı söylentileriyle dolara yatırım yapanların da büyük kayıplar yaşadığını ifade etti. Memiş, önümüzdeki 15 günlük süreçte dolar TL kurunda dalgalanmaların devam edeceğini ve 20-22 lira aralığının takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN