Doların ciğerini bilen ekonomistten rekor tahmin! 40 lira olacak dedi ve şoke eden tarihi açıkladı

Doların ciğerini bilen ekonomistten rekor tahmin! 40 lira olacak dedi ve şoke eden tarihi açıkladı

Seçimlerin ardından hızla yükselişe geçen dolar kuru rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi hareketlenen dolar kuru 26.93 kuruşa kadar dayandı. Dolardaki yükseliş devam ederken vatandaşlar 'Dolar 30 TL'yi geçecek mi? Dolarda son durum ne?' sorusunu araştırmaya başladı. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer doların MR'ısını çekti. Dolar 40 lira olacak dedi ve tarihi açıkladı! O tarihten önce dolar alan paraya para demeyecek.

Dolar kurunda flaş gelişme! Seçimlerin ardından hızla yükselen dolar kuru 27 liraya dayanmış durumda. Merak edilen faiz kararı öncesi hareketlenmesi beklenen dolar kuru şuan dalgalı seyrine devam ederken ünlü Ekonomist Selçuk Geçer 'Dolar 30 TL'yi aşacak mı?' sorusunu yanıtladı. Doların MR'ını çeken Selçuk Geçer'den rekor tahmin! 40 lira olacak dedi ve bomba tarihi patlattı. O tarihten önce dolar olan paraya para demeyecek! İşte Selçuk Geçer'in dikkat çeken açıklamaları...

gfgf-19.jpg

SELÇUK GEÇER'DEN REKOR DOLAR TAHMİNİ!

Dolar kurundaki ateş sönmek bilmiyor. Rekor üstüne rekor kıran dolar 27 liraya kadar dayanmış durumda. Yatırımcılar 'Dolar yükselecek mi düşecek mi?' sorusunu araştırırken ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den bomba tahmin geldi. Merkez Bankası'nın faiz kararı ile birlikte doların hızla yükseleceğini ve 40 TL'ye kadar çıkacağını belirten Geçer, şunları söyledi:

"DOLAR O TARİHTE 40 TL OLACAK"

"Doğru değer enflasyona bakıldığında artık 38 ila 40 lira aralığı demiştik. Peki bu seviyelere ne zaman gelecek. Bana göre en geç eylül-ekim. “O kadar çabuk mu?” diyenlere ise verilecek tek cevap; geç bile kalındı. Gayet basit…

gfgfgf-2023-07-19t131827-056.jpg

FAİZ KARARI ÖNCESİ DOLAR NE DURUMDA?

Merkez Bankası’nın geçen ay ki kararı gösterdi ki doları baskılamak uğruna şimdilik faizde aşırıya kaçılmayacak. Dolar istenilen, yani hem yabancı hem yerlinin ikna olacağı seviyeye kadar faiz daha kontrollü artırılacak. Muhtemelen bu toplantıda maksimum 400 baz puan çok daha yüksek ihtimal 200 baz puanlık bir faiz artışı olacak. Bence de bu artırımlar kararında olur. İşte piyasa tam da bu düşük yükselişleri fiyatlıyor. Dolayısıyla döviz yükseliyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN