Doların yükselişinin ardındaki neden belli oldu! Selçuk Geçer tek açıklamayla duyurdu: 23 TL'ye fırlamıştı

Doların yükselişinin ardındaki neden belli oldu! Selçuk Geçer tek açıklamayla duyurdu: 23 TL'ye fırlamıştı

Piyasalar haftanın son iş gününde yangın yerine dönmüş durumda. Dolar kuru hızlı yükselişe devam ederken 23,47 lirayı görerek rekorunu tazeledi. Ekonominin başına getirilen Mehmet Şimşek'ten sonra Borsa İstanbul yükselişe geçerken euro 25,26 TL'ye ulaşmış durumda. Peki dolar ve euro neden yükseliyor? Doların yükselişinin neden belli oldu. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e dikkat çekerek açıkladı. söyledi. İşte dolar kurunun yükselmesinin sebebi...

Dolar ve euroda flaş gelişme! Haftanın son iş gününde dolar 23,47 TL'yi görerek yine bir rekora imza attı. Dolardaki yükseliş altın fiyatlarını tetiklerken piyasalar yangın yerine dönmüş durumda. Yatırımcılar 'Dolar ve euro neden yükseliyor? Altın fiyatları yükselecek mi düşecek mi? Piyasalarda son durum ne?' sorularını araştırıyor. Beklenen açıklama ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den geldi. Doların yükselişinin ardındaki neden belli oldu. Selçuk Geçer tek açıklamayla duyurdu. İşte Selçuk Geçer'in dikkat çeken piyasa yorumu...

SELÇUK GEÇER BOMBAYI PATLATTI! DOLAR 23 TL'DEN SONRA...

Yaptığı dolar tahminleri ile yatırımcılar tarafından yakından takip edilen ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, doların rekor kırmasının ardından "DolarTL 23 liranın üzerinde... DEDİK Mİ? DEDİK !!!" tweeti attı ve daha sonra "Mehmet Şimşek doğrusunu yapıyor. Önce doları serbest bırakıyor sonra faiz arttırımı yapacak. Yabancı sermayeyi çekebilmenin tek yolu bu zaten." çağrısında bulundu.

gffg-2.jpg

"NORMAL BİR FİYATLAMA YOK!"

Doların 23 TL'yi aşmasının ardından paylaşımda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Ekonomi yönetimi ve MB’dan açıklama veya müdahale gelmeden karar vermemeli. Normal bir fiyatlama yok!" açıklamasında bulundu.

9 HAZİRAN 2023 CUMA DOLAR NE KADAR?

Dolar son kapanışını 23.4837 TL'den yaptı. Dolar/TL kuru alış fiyatı 23.4786 liradan, satış fiyatı ise 23.489 liradan işlem görüyor.

EURO KAÇ TL?

Yüzde 1.13'luk bir değişim yaşayan euro ise bugün yukarı ibreyi gösteriyor. Bir önceki kapanışını 25.3486 TL'den yapan euro şu anda 25.3373 TL alış ve 25.3601 TL satış fiyatına sahip.

fggfgf-81.jpg

9 HAZİRAN 2023 GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Gram altın 9 Haziran sabahı yükselişini sürdürüyor. Gram altının alış fiyatı 1483, 35 TL olurken satış fiyatı ise 1483,61 liradan işlem görüyor.

Altın ONS fiyatında dalgalanmalar devam ediyor. Dün 2000 dolar seviyesine yaklaşan Altın ONS fiyatı bugün (9 Haziran) 1964,81 dolardan işlem görüyor.

Çeyrek altın ise bir önceki kapanış gününe kıyasla %1.14 artış ile güne başladı ve çeyrek altının alış fiyatı 2.409 TL oldu. Satış fiyatı ise 2.466 TL’den işlem görüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN