Döviz hesaplarına büyük darbe! Uzman isim açıkladı: Yatırımcıların vay haline...

Döviz hesaplarına  büyük darbe! Uzman isim açıkladı: Yatırımcıların vay haline...

Uzman isim sonunda bombayı patlattı. Kurlarda görülen artış hem yatırımcıların hem de ekonomistlerin dikkatinde yer alıyor. Son dönemde dolar/ TL kurunda yaşanan artış tüm yatırımcıları harekete geçirdi. Uzman isim döviz hesabı bulunan herkese tek tek uyardı. Devlet müdahalesi geliyor. İşte dolar piyasası hakkındaki son açıklamalar…

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer döviz hesabı bulunan yatırımcıları tek tek uyardı. Dolar/TL kuruna müdahale yapılacağını işaret eden uzman isim, herkesi tir tir titretti. Hükümetin kur üzerinde önlem alacağını belirten Geçer, döviz hesabı bulunanların paralarının elinde patlayacağını söyledi. Döviz piyasasındaki tedirginlik artarken birçok yatırımcı da daha çok endişelenmeye başladı. İşte dolar piyasası hakkındaki son açıklamalar…

DOLAR HESAPLARINA DEVLET MÜDAHALESİ

Son zamanlarda dolar kurunda yaşanan yükseliş vatandaşların dikkatinde yer alıyor. Merkez Bankası faiz kararları ile birlikte dolar kuru 27 TL bandına yaklaştı. Yatırımcılar dolar yükselecek mi yoksa düşecek mi? sorusunun yanıtını ararken uzman isim merak edilen sorunun yanıtını verdi.

dolar-aa.jpg


Yatırım aracı olarak doları tercih eden milyonlarca vatandaş ekonomistler tarafından yapılan analizleri yakından takip ediyor. Dolar piyasası hakkında önemli açıklamalarda bulunan Selçuk Geçer, dolar kuruna müdahale kapsamında hükümetin nasıl bir yol izleyeceğini açıkladı.



DÖVİZ HESABI OLANLAR DİKKAT?

Döviz hesabı bulunan vatandaşlara vergi gelebileceği iddiaları gündeme gelirken konu hakkındaki açıklamalar ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den geldi. Vergi gelebileceğini işaret eden uzman isim bu durumu durumun kayıt dışı ekonomiyi arttırabileceğini söyledi. Vergi sorunu çözüm olarak vatandaşların paraları yastık altında saklamayı tercih edeceğine ifade eden Geçer, bu durumun bankalarla piyasa arasındaki makas aralığını arttıracağını söyledi. Selçuk Geçer, döviz hesabı bulunan vatandaşların vergi konusunda dikkatli olması gerektiğini belirtti.

selcuk-gecer-dolar-aciklamasi-1.jpg


Dolar kuruna müdahale edip edilmeyeceği ise gündemin en çok tartışılan konuları arasında yer alıyor. Merkez Bankası faiz artışı ile birlikte dolar fiyatlarında görülen hızlı artış devam ediyor. TL'nin değer kaybı da kaldığı yerden devam ederken dolar seyrinin önem kazandığı belirtildi. Selçuk Geçer'in yaptığı açıklamalar ise yatırımcıları tedirgin etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN