Dünyaca ünlü banka felaketin tarihini verdi... Altın ve petrole çok büyük zam geliyor: O rakamlar ilk kez telaffuz edildi

Dünyaca ünlü banka felaketin tarihini verdi... Altın ve petrole çok büyük zam geliyor: O rakamlar ilk kez telaffuz edildi

Dünya devi bankadan felaketin tarihi işaret edildi. O tarihten itibaren altın ve petrolde rekor rakamları işaret etti. İlk kez telaffuz edilen o rakamlar yatırımcıların ve ekonomistlerin gündemine bomba gibi oturdu. İşte o tahminler...

Dünya devi petrol ve altın fiyatlarındaki yükselişe dikkat çekerek, rekor tahminlerini paylaştı. Dünya çapında etkili olan riskler ve krizlerin etkisiyle dolarda güven krizi ile merkez bankalarındaki altın alımının artmasına dikkatler çekildi.

TARİHİ REKOR BEKLENTİLERİ

Citi analistleri, dolar ve petrol tahminleri tüm dünyayı şaşırttı. Araştırmaları başkanı Aakash Doshi'nin yaptığı açıklamalar viral oldu. Günümüzde 2016 dolar üzerinden işlem gören ons altın hakkında söyledikleri ekonomistleri ve yatırımcıları harekete geçirdi. Tarihi rekor beklentilerini paylaşarak felaket için tarih verdi.

citibank-alton-rd-2019-091-mar-01-2019-copy.jpg

ALTIN O RAKAMI GÖRECEK

Merkez bankaları tarafından altın alımlarının kesin bir şekilde artmasıyla tahminler paylaşıldı. Stagflasyon ya da küresel durgunlukla karşı karşıya olunduğunda altın alımlarının yaklaşık olarak yüzde 50 oranında artması bekleniyor.

Doshi'nin de yer aldığı Citi analistlerin araştırmalarına göre, ons altın 3000 doları görecek. Bu yolda kısa yolun, yavaş ilerleyen trendin hızlanması olduğu belirtildi. ABD dolarına yönelik bir güven krizini gündeme taşıdı. Merkez bankasındaki altın alımlarının dolar kriziyle beraber iki katına kadar çıkması öngörülüyor.

rusya-ukraynadaki-yasanan-yeni-gelismelerin-ardindan-altin-ve-petrol-firladi-6i3o.webp

PETROLDE ZAM SENARYOSU

Dünya gündeminde yer alan Citi raporundaki bir diğer senaryoda ise petrol fiyatları yer aldı. Petrol varil fiyatının 100 dolara kadar yükselmesi jeopolitik riskler, OPEC +'da daha fazla kesintiler ve petrol üretimi yapan şirketlerden arz kesinleri olabileceği belirtildi. İsrail ile Hamas arasında devam eden gerginlikle beraber, petrol üretimi ya da ihracatı etkilenmese de, Yemen'deki petrol tankerlerine Husi saldırıları gerçekleşti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN