Dünyaca ünlü Fast-Food zinciri iflas etti! 300’e yakın şubesi vardı: McDonald’s bile kurtaramadı

Dünyaca ünlü Fast-Food zinciri iflas etti! 300’e yakın şubesi vardı: McDonald’s bile kurtaramadı

Uzun zamandır geçmiş borçlar ve mali zorluklarla mücadele eden dünyaca ünlü Fast-Food zinciri iflas etti. Yüzlerce şubesi bulunan şirketin satılması ise an meselesi…

Boston’un banliyölerindeki Newton’da yalnızca bir lokasyonla başlayan Boston Market, bölgesel bir fenomen olmuştu. Fakat, hızlı bir şekilde büyüyen şirket kontrolden çıkmış ve 2000 yılında iflas etmişti. McDonald’s, şirketi kurtarmak için devreye girse de bu eşleşme şirketin ana markası dışında genişlemekte zorlandığından başarılı olamadı.

YENİ YÖNETİMLE BİRLİKTE ARTAN SORUNLAR

Golden Arches, Chipotle Mexican Grill’deki finansal hissesini satın aldıktan sonra şirketin yönetimini de ele geçirdi. Fakat, Colorado’daki merkezi vergi borcundan dolayı el konuldu ve zincir, 300 mağazanın altına düşmek zorunda kaldı. Bu süreçte, US Foods’a olan 11,9 milyon dolarlık ödeme de dahil ödenmemiş faturalardan dolayı hukuki sorunlar baş gösterdi.

boston-market-iflas-1.jpg

GELECEĞİ HALA BELİRSİZ

Boston Market’in geleceği ise belirsiz. Şuan işleri devam etse de şirket sahibi Jay Pandya, 10 ile 50 milyon dolar arasında borç listelediği iflas başvurusunda bulundu. Başvuru dosyasında IRS, US, Foods ve Pizza Hut gibi kuruluşlara olan borçları da yer alıyor.

Fast-Food zincirinin geleceği belirsizliğini korurken, markanın satılması ihtimali de olası bir seçenek olarak değerlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN