Düşen araba fiyatlarından sonra bir müjde daha! Arabası olanlar dert yanıyordu, ona da indirim geldi

Düşen araba fiyatlarından sonra bir müjde daha! Arabası olanlar dert yanıyordu, ona da indirim geldi

Otomotiv sektöründe düşüşler devam ediyor. Bakanlık tarafından alınan kararların ardından hem sıfır hem de ikinci el piyasası geriledi. Araç fiyatlarındaki düşüşün ardından merak edilen o sektörden de indirimler gelmeye başladı. Yüzde 250'ye varan zamların ardından araç sahiplerinin yüzünü güldüren indirim geldi. İşte tüm detaylar...

Sıfır ve ikinci el fiyatlarındaki düşüşler tek başına yetmiyor. Fiyatların zirveye oynadığı günlerde kasko fiyatları da fırlamıştı. Yüzde 250 oranında zamlanan kasko fiyatları, araç sahiplerine isyan ettirmişti. 2021 yılının ortalarında başlayan zamlar 2022 yılının ikinci dönemine kadar devam etti. Nihayet beklenen haber geldi...

ARAÇ FİYATLARININ ARDINDAN YENİ İNDİRİM

Kasko fiyatlarının rekor kırdığı günlerde, ortalama kasko fiyatı 100 bin TL olan aracın yeni fiyatları 700 bin TL seviyelerine kadar yükseldi. Ticaret Bakanlığı aldığı önlemler sayesinde ikinci el piyasası normale dönüyor. Al-Satçıların piyasadan çekilmesiyle sıfır araç için sıra beklemeye gerek kalmadı.

İkinci el piyasasındaki fiyatlarda düşüşlerin devam edecek olması, sigorta şirketlerine de katkı sağladı. Konuya dair milliyet.com.tr'de açıklama yapan Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağçı müjdeyi verdi.

kasko-yaptiracaklar-bu-habere-sevinecek-yuzde-300-artmisti-yeni-karar-alindi-4985.jpg

KASKO FİYATLARINDAKİ ARTIŞ

Kasko fiyatlarındaki artışa dikkat çeken Bağcı, 2021 yılındaki şirketlerin sert bir artış yaptığını paylaştı. Kasko değeri 100 bin TL olan aracı 100 bin TL üzerinden yapılan hesaplamalarla sigorta primi aldıklarını paylaştı.

Araç değerinin 400 bin TL olmasıyla, 100 bin TL prim alarak 400 bin TL'den hasar ödemek zorunda kaldılar. Artışın öngörülmediği halde 2022 yılında anormal bir artış yapıldı. Lüks araçlar segmentlerine ise sigorta yapılmayarak tüketiciler zor durumda kaldı.

best-car-insurance-companies-of-2020-1536x864.jpg

KASKO FİYATLARI HIZLA GERİLİYOR

Konuya dair çok fazla şikâyetin oluştuğunun altını çizen Bağcı, şirketler "poliçe yapmıyorum" yerine yüksek fiyat çektiklerini vurguladı. Normal şartlarda 20 bin TL'lik kasko için 40 - 60 bin TL fiyat çekildiğini paylaştı. Son zamanlarda düşen otomobil fiyatlarının ardından kasko fiyatlarında da hızla gerileme olduğunu kaydeden Bağcı,

"Sigorta şirketleri şimdi önünü görebiliyor. Yedek parça fiyatlarını öngörebildikleri için geçen yıl yüksek fiyatlama yapan şirketler artık normale döndüler.

Geçen sene zarar edip piyasadan çekilen birçok sigorta şirketi piyasaya geri döndü. Kasko poliçesindeki açığı kapatmak için rekabetçi bir şekilde geri döndüler, onlar da rekabetçi fiyat verince kasko poliçelerinde fiyatlar aşağı geldi.

2021 yılında 5-6 bin TL’den 2022’de bir anda 15-20 bin TL’ye çıkan kasko bedellerinde şu anda 10-12 bin TL seviyelerine geriledi.

İlerleyen süreçte trafik sigortasından ziyade kaskoda yıl sonuna kadar hatta önümüzdeki ilk üç aya kadar kasko poliçesinde sert düşüşlerin devam edeceğini düşünüyorum. Bununla ilgili herhangi bir değişiklik olmadı ancak trafik sigortasında hasar prim oranları yüzde 186’ları buldu. Bunun yüzde 200’lere çıkması bekleniyor. Trafik sigortasında zarar devam ettiği sürece sigorta şirketleri primlerin artırılması yönünde baskı yapmaya devam ediyor. Trafik sigortasında ocak ayında bir düzenleme gelip en az yüzde 25 düzeyinde trafik sigortası priminin bir kereye mahsus artırılıp aylık artış oranının enflasyon oranında yapılarak dengeye getirilmesini bekliyoruz.” sözlerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN