e-Devlet'ten başvuranlara ödenecek! Tüm vatandaşlara müjde: 12 ay şartsız 8500 TL ödeme

e-Devlet'ten başvuranlara ödenecek! Tüm vatandaşlara müjde: 12 ay şartsız 8500 TL ödeme

Vatandaşlık maaşı için gerekli olanlar belirginleşiyor. Vatandaşlara yeni bir sosyal destek müjdesi veriliyor. Aile destek programının ardından, belirtilen tarihte yeni bir uygulama başlatılıyor. Aileye dayalı vatandaşlık maaşı, e-devlet üzerinden başvurularla alınabilecek. Araştırmalar, 8.506 TL'nin 12 ay süresince ödeneceği için hızlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan uygulama için tarih belirlendi. İşte aileye dayalı vatandaşlık maaşı için gerekenler...

Aile Destek Sistemi için çalışmalara başlandı. Bu kapsamda bu yıl Aileye Dayalı Vatandaşlık Maaşı uygulaması başlatılacak. 8.506 TL'nin 12 ay süresince ödeneceği araştırmalarla belirlenmeye başlandı. İşte ayrıntılar...

TEMMUZDA BAŞLIYOR

Aile Destek Programı kapsamında son ödeme Temmuz ayında gerçekleştirilecek, bu tarihle birlikte 12 aylık dönem tamamlanacak. Düşük gelirli vatandaşlara 53 farklı başlık altında sosyal destek sağlanırken, gelecek dönemde yeni destekler de hayata geçirilecek. AK Parti, bu kapsamda geliri tamamlayıcı Aile Destek Sistemi için çalışmalara başladı. Bu yıl Aileye Dayalı Vatandaşlık Maaşı uygulaması başlatılacak.

ASGARİ ÜCRET ARTIK 5 HANELİ

Üstelik bu miktar Temmuz ayında asgari ücret artışıyla birlikte yükseltilecek. Beklentilere göre asgari ücret, 10 bin TL'yi aşacak.

HANE BAZLI ÖDEME

Takvim'de yer alan habere göre, gelecek dönemde vatandaşlık fonu oluşturularak, aile hesapları açılacak ve bu ödemeler aileye dayalı olarak yapılacak. Ailenin mali durumu ve sosyal statüsü, bakanlık tarafından sosyal hizmet uzmanları ve sosyologlar tarafından düzenli olarak güncellenecek. Gelir seviyesi, asgari yaşam standartlarının altında olan hanelerde kimse kalmayacak.

HANE GELİRİ ARTACAK

Aile ve Sosyal Politikalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ilgili kurumlar, seçim beyannamesinde duyurulan sosyal politikaları güçlendirecek yeni adımları hızlı bir şekilde hayata geçirmek için eylem planlarını ve mevcut desteklerini güncellemeye başladı.

Mevcut sistemde elektrik, doğalgaz, şartlı eğitim, sağlık, barınma, gıda yardımları, engelli ve yaşlı aylıkları, GSS prim ödemeleri, Türkiye Aile Desteği, anaokulu desteği, eşi vefat eden kadınlara aylık, acil ve temel ihtiyaç yardımları gibi 50'den fazla başlık altında sosyal destek sağlanacak.

Desteklerin büyük çoğunluğunda işsizlik, sosyal güvencesizlik ve hane halkı başına düşen gelirin net asgari ücretin üçte birinden az olması kriteri dikkate alınacak.

Yeni dönemde her aileye en az bir kişiye iş imkânı sağlanırken, gelişmiş ülkelerde uygulanan vatandaşlık maaşı sistemi Türkiye'ye taşınacak. Türkiye'de vatandaşlık maaşı, bireysel değil, aileye dayalı olarak ödenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN