Egea'dan daha uygun fiyatlı sedan satacaklar! Çinli otomobil devi, Türkiye pazarına giriyor

Egea'dan daha uygun fiyatlı sedan satacaklar! Çinli otomobil devi, Türkiye pazarına giriyor

Asya pazarında egemen bir marka olan Changan, Türkiye pazarına giriyor. Changan'ın Türkiye'ye getireceği Alsvin modelinin başlangıç fiyatının ise 295 bin TL olması bekleniyor...

Son zamanlarda yeni markaların giriş yaptığı Türkiye otomobil pazarına bir yeni oyuncu daha katılıyor. Çin'in Asya pazarında çok satan markası Changan Türkiye pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor.

Son yıllarda sıfır araç bulmakta zorlanan Türk müşteri için marka model fark etmeksizin tüm sıfır araçlar yok sattığından bu durum Çinli devler Saic ve Changan'ın da dikkatini çekmişti. Saic'in ardından Changan da Türkiye pazarına girme kararı aldığını duyurdu.

changan-alsvin5.jpg

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Changan Asya pazarının büyük bir bölümünü elinde bulundurduğundan bugüne kadar Türkiye pazarına girme gereği duymamıştı.

Changan'ın ülkemizde satışa sunacağı ilk model ise Alsvin olacak.

changan-alsvin2.jpg

EN ÇOK SATAN MODEL

Alsvin, Changan’ın en ucuz ve en çok satılan modeli. Asya pazarında fiyat-performans skalasında rakipsiz bir konumda olan Alsvin, Türkiye’de de en uygun fiyatlı sıfır araçlara rakip olacak. Modelin donanımına sahip olup da bu fiyatlara inebilen bir başka araç bulunmuyor.

Alsvin modeli donanım açısından Egea’yla benzer nitelikler taşıyor. Uygun fiyatı ise öne geçmek için en büyük artısı...

Peki Changan Alsvin'in Türkiye fiyatı ne olacak?

changan-alsvin3.jpg

RAKİPSİZ FİYAT

Haberler Alsvin'in Türkiye’de vergiler dahil 295 bin TL gibi bir fiyattan satışa çıkacağı yönünde. Eğer bu fiyatta satışa çıkarsa şu an 450 bin liraya satılan ve sıfır olarak bulunamayan Egea'ya çok sıkı bir rakip geliyor demektir.

changan-alsvin.jpg

Peki 295 bin TL'lik fiyat tahmini nasıl ortaya çıktı? Alsvin’in en çok sattığı pazar olan Pakistan'da aracın fiyatı TL bazında yaklaşık olarak 240.000 TL'ye denk geliyor. Bu meblağdan Pakistan vergilerini çıkararak ülkemizdeki vergileri dahil ettiğimizde karşımıza 295 bin TL’lik bir fiyat etiketi çıkıyor.

changan-alsvin4.jpg

NE ZAMAN GELİYOR?

Changan’ın Türkiye pazarına giriş için hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladığı ve büyük bir aksilik yaşanmazsa önümüzdeki Kasım ayında ülkemizde satışlara başlayacağı konuşuluyor.

changan.jpg
Changan'ın, ilk olarak sadece Alsvin modeli ile Türkiye pazarına girmeyi, daha sonra ise hafif ticari araç modellerini de pazara sokmayı amaçladığı söyleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN