Ekonomik tablo vatandaşın umudunu azalttı... '2024'te ekonomi daha kötü olacak'

Ekonomik tablo vatandaşın umudunu azalttı... '2024'te ekonomi daha kötü olacak'

SAROS Araştırma, Türkiye Gündemi'ne ilişkin yaptığı araştırma sonuçlarına göre halkın büyük bölümü 2024'te ekonominin 'çok kötü' olacağını düşünüyor. Vatandaşların yüzde 57.5'i mevcut durumun daha kötü olacağı görüşündeyken sorunların çözümünde hiçbir partinin etkili olmayacağını düşünenlerin oranı yüzde 33 olarak kaydedildi.

SAROS Araştırma, 30 büyükşehirde 2 bin 260 kişiyle 'Türkiye Gündemi ve Siyaset Araştırma' konulu bir anket çalışması yaptı.

Araştırma sonuçlarına göre halkın büyük bölümü 2024'te ekonominin ‘çok kötü' olacağını düşünüyor. Halkın yüzde 57.5'i mevcut duruma göre ‘daha kötü olur' görüşündeyken yüzde 11.4 ise aynı olacağını düşündüğünü söyledi. ‘İyi olur' diyenler yüzde 23.7'de kaldı, yüzde 7.3 ise herhangi bir fikir belirtmedi.

EN ÖNEMLİ SORUN EKONOMİ

"Size göre bugün Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?" sorusuna verilen yanıtlar yüzde 70'le ekonomi, yüzde 6.2 ile işsizlik, yüzde 5.6 ile adalet, yüzde 3.7 ile savaşlar, yüzde 3.4 ile mülteci, yüzde 2.8 ile eğitim, yüzde 1.7 ile güvenlik, yüzde 1.4 ile hükümet, yüzde 1.2 ile terör, yüzde 1.2 ile düşük emekli maaşları oldu.

Vatandaşların yüzde 33'ü ‘bu sorunların çözümünü siyasi partilerden hangisi sağlayabilir' sorusuna ‘hiçbiri' yanıtını vererek çoğunluğu oluştururken AK Parti'nin çözeceğini düşünenler yüzde 24, CHP'nin çözeceğini söyleyenler ise yüzde 11.2 oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN