Ekonomisler, Bakanlığın DİBS açıklamasını değerlendirdi: Dağ fare doğurdu

Ekonomisler, Bakanlığın DİBS açıklamasını değerlendirdi: Dağ fare doğurdu

Hazine ve Maliye Bakanlığı sosyal medyadan yaptığı açıklamada sadece gerçek kişilere sunulmak üzere gelire endeksli devlet iç borçlanma senedinin (GES) talep toplanmasına 15 Haziran 2022'den itibaren başlanacağını duyurdu. Ekonomistler bakanlığın açıklamasını değerlendirdi. Ekonomistler "Kısacası Dağ fare doğurdu..." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde atılacak yeni adımların detaylarını açıkladı. Açıklamada vatandaşların tasarruflarını Türk lirasında değerlendirmesini teşvik ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amacıyla GES çıkarılacağı ve senet toplama işlemlerinin 15 Haziran’dan itibaren gerçekleştirileceği aktarıldı.

Ekonomistler, Bakanlığın açıklamasını değerlendirdi.

Ekonomist Uğur Gürses, "Neyin gelirine endeksli? Çaykur'un demeyin sakın... Bakın şöyle yapın; 1. ve 2. köprünün gelirlerini dağıtın. Böylece parası olan 2 köprünün gelirini alsın, parası olmayanlar da Osmangazi ve YSS Köprüsü'nün garantilerini ödesin..." değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomist İris Cibre de "Gelire endeksli senet Gelir kimin geliri? Bu gelirin getiri oranı nedir? Hepsi ihraç sırasında belli olacakmış:) Hazine direkt halktan borçlanacak kısacası Dağ fare doğurdu... USD ve Viop30 bunu sevmedi. Usdtry 17.13 Viop30 - 1.64%" dedi.

Ekonomist Oğuz Demir, "İlk mesajdan anladığım geri kalanı konusundaki kulis bilgilerinin de doğdu olduğu. Söyleyeceğim tek şey kalıyor. Ekonomideki sorunları geçici olarak bile çözecek tek şey var o da #erkenseçim" dedi.

Eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz, kararı "Ey akıl neredesin?" diye yorumladı.

Ekonomist Mahfi Eğilmez de kararı "Faize faiz dememek için yaptıklarımızı yazsak roman olur." sözleri ile değerlendirdi.

Ekonomist Alaattin Aktaş ise açıklamayı "Akşam üstü açıklama yapacağım de, bir beklenti yarat; dolar 17.20'nin üstünden 16.80'lere insin... Kof bir açıklamadan sonra dolar yeniden 17.20'nin üstüne çıksın... Kısa günün değil, birkaç saatin karı! Acaba şu birkaç saatte o milyonları kimler götürdü?" şeklinde değerlendirdi.

Ekonomist Yalçın Karatepe ise "Bu bile gösteriyor ki kurların neden yükseldiği konusunda bir fikirleri yok! Döviz talebi sadece gerçek kişilerden mi kaynaklanıyor? Güya vatandaş döviz bozduracak, getirisinin ne olacağı bile duyurulmayan enstrümanı bekleyecek? Hadi canım sende! Ama haklarını teslim edelim; yapılan duyuruda faiz, enflasyon ve kur sözcüklerinden hiçbirini kullanmamaya özen göstermişler :)" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR (9)
9 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN