Ekonomist Özgür Demirtaş'tan flaş açıklama! Merkez Bankası Başkanı o kişi olsun dedi: Sosyal medyada gündem oldu

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan flaş açıklama! Merkez Bankası Başkanı o kişi olsun dedi: Sosyal medyada gündem oldu

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, kendisine gelen soru üzerine Merkez Bankası başkanlığına bir isim önerdi. "Net bir yanıtım var" diyen Demirtaş, bankanın eski başekonomisti olan ismi "Alanında uzman, tam liyakatli, kurumu çok iyi biliyor ve tam bir beyefendi." sözleriyle tanıttı.

Ekonomik krizin aşılması için her gün yeni bir proje, yeni bir isim öneriliyor. AK Parti'nin eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le görüşmesinin ardından da bir sonuç çıkmayınca "Ekonomiyi kim kurtarır?" sorusu daha sesli sorulur oldu. Bu gündem doğrultusunda ekonomist Özgür Demirtaş'a sorulan bir soru ve Demirtaş'ın verdiği cevap tartışmalara yeni bir isim kazandırdı.

Twitter'da bol takipçisi olan ve sık sık paylaşım yapan ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş, son paylaşımıyla yine ekonomi gündemine yön verdi.

Demirtaş, kendisine sık sorulan bir soruya yanıt verdi. 'Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Sizce Kim Olmalı?' sorusuna "net" bir cevap veren Demirtaş bu mevkiye Prof. Dr. Hakan Kara ismini önerdi.

Ekonomi alanındaki tespitleri ve öngörüleri sebebiyle yakından takip edilen ve bu yönde adından çokça bahsettiren ekonomist Özgür Demirtaş, kendisine gelen 'Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Sizce Kim Olmalı?' sorusuna şöyle cevap verdi:

"Bana soruluyor, Merkez Bankası Başkanı kim olmalı diye. NET yanıtım var: Merkez Bankası Başkanımız, Prof. Dr. HAKAN KARA olmalı. Bu konuda çok netim. Hakan alanında uzman, TAM liyakatli, Kurumu çok iyi biliyor ve tam bir beyefendi. Tüm Türkiye takip etmeli: @ali_hakan_kara"

Hakan Kara'nın Özgür Demirtaş'ın gönderisinin altında verdiği cevap ise şöyle oldu: "Kıymetli Hocam, nazik mesajınız için çok teşekkür ederim. Onur duydum. Bu ülkenin yetiştirdiği, bu göreve layık çok sayıda değerli uzmanımız var. Vatanını seven, devletine ve bütün topluma gönülden hizmet edecek herkese desteğimiz tam olacaktır."

Hakan Kara Twitter hesabında kendisini "İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi, TCMB eski başekonomisti" olarak tanımlıyor.

HAKAN KARA KİMDİR?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası eski başekonomisti olan Hakan Kara, 2003-2019 yılları arasında Türkiye'de para ve makroihtiyati politikaların analizi, tasarımı ve uygulanmasında öncü rol oynayarak MB'nın araştırma ve politikasını organize etti. Ali Hakan Kara, evli olduğu ve bir erkek çocuk babası.

Peki sizce ekonomiyi kim kurtarır? Özgür Demirtaş'a katılıyor musunuz? Merkez Bankası Başkanlığına ya da Ekonomi Bakanlığı koltuğuna hangi ismi aday gösterirsiniz? Haydi, yorumlarda bize adayınızı yazın...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN