Ekonomistlerden Hafize Gaye Erkan'ın istifasına ilk yorumlar: Merkez Bankası daha da güçlenecek

Ekonomistlerden Hafize Gaye Erkan'ın istifasına ilk yorumlar: Merkez Bankası daha da güçlenecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın görevinden istifasının ardından ekonomi dünyasından çeşitli tepkiler geldi. Ekonomistler, Erkan'ın istifasının Merkez Bankası'nın politikaları ve Türkiye ekonomisi üzerinde olumsuz bir etki yaratmayacağını, aksine kurumun daha da güçlenebileceğini belirtti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın sürpriz istifası sonrası ekonomi dünyasından önemli isimler tepkilerini ve değerlendirmelerini paylaştı. İstifanın ardından ekonomi çevrelerinde bir dizi yorum yapıldı.

Prof. Dr. Selva Demiralp, bu başkan değişiminin kişisel sebeplerden kaynaklandığını ve para politikasında yeni bir dönüşe işaret etmediğini belirtti. Demiralp, son dönemde yıpranan merkez bankası kredibilitesinin onarılmasına vesile olabileceğini ifade etti.

İris Cibre, "Herkes sakin olsun. Aslolan programdır, kişiler değil," diyerek, Mehmet Şimşek'in görevde kalması ve Osman Cevdet Akçay'ın etkin rolünün devamı halinde sorun olmayacağını vurguladı.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Akçay'ın Merkez Bankası Başkanı olması durumunda politikaların daha iyi bir şekilde devam edeceğine işaret etti ve "Ülke için çok iyi olur," dedi.

Erkin Şahinöz ve Prof. Dr. Hakan Kara gibi isimler de istifanın piyasa etkisine dair endişelerin gereksiz olduğunu, mevcut politikaya devam edileceğinin sinyallerinin verildiğini ve kurumsal açıdan bu olayın özelinde olumsuz bir etkisinin beklenmediğini dile getirdi.

Hafize Gaye Erkan'ın, babasının Merkez Bankası yönetimindeki etkili rolü ve sonrasında 'itibar suikastı' iddiaları nedeniyle istifa kararı alması, ekonomi çevrelerinde geniş yankı buldu. Ancak ekonomistlerin genel kanısı, bu gelişmenin Merkez Bankası'nın güçlenmesine ve kredibilitesinin artmasına katkı sağlayabileceği yönünde.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN