Ekonomistlerden 'kur' yorumu: İpi yavaş salın

Ekonomistlerden 'kur' yorumu: İpi yavaş salın

Döviz kurunun lira karşısında bugün yüzde 6'ya yakın değer kazanmasının ardından ekonomistler iktidarın politikalarını hatırlatarak yorumladı. İris Cibre, "Baraj toptan açıldı belli ki. 1 TL'lik spike hoş değil. Yavaş salın, ipi yavaş" yorumunu yaparken Uğur Gürses ise "Bütün o palavralar kapaklar açıldığında böyle ortaya çıkabilecek tabloyu saklamak için atıldı. Ülkenin milyarlarca dolar döviz rezervleri berbat politikaların sonuçlarını örtülemek için eritildi…" diyerek iktidarı eleştirdi

Seçimlerin ardından hareketlenen döviz kuru ekonomi yönetiminin başına Mehmet Şimşek'in getirilmesi ile hızını artırdı.

Dolar/TL gece saatlerinde sığ piyasalarda 22,33’ü görmüştü. Piyasaların açılmasıyla birlikte kur 22,85 seviyesine fırladı. An itibarıyla dolar/TL 22,77 seviyesinde.

Euro/TL tarafındaysa 24 sınırı aşıldı. Kur şu an 24,30 seviyesinde.

Kurdaki bu gelişmelerin ardından ekonomistlerin yorumları da gündem oldu. Twitter’dan kurdaki artışı değerlendiren bazı ekonomistler şunları yazdı:

Uğur Gürses: Bütün o palavralar kapaklar açıldığında böyle ortaya çıkabilecek tabloyu saklamak için atıldı. Ülkenin milyarlarca dolar döviz rezervleri berbat politikaların sonuçlarını örtülemek için eritildi…

Veysel Ulusoy: Acı reçete ne demektir? Günaydın!

Oğuz Demir: Şimdi kur da zaten tüm iş yapanların kendi arasında fiyatlama yaparken kullandığı seviyelere, yani gerçeğe geliyor. Olan rezervlere oldu!

İris Cibre: USDTRY 22.80. Baraj toptan açıldı belli ki. 1 TL'lik spike hoş değil. Yavaş salın, ipi yavaş

Özgür Demirtaş: Top yere düşmeden sekmez …!

Tunç Şatıroğlu: Bu sabah itibarıyla Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu göreve geldiğinden beri dolar kurundaki artış yüzde 213 oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN