Elektrikli araçları şarj ederken üzerine ıslak havlu koymak bakın ne işe yarıyor? Birçok sürücü böyle şarj ediyor

Elektrikli araçları şarj ederken üzerine ıslak havlu koymak bakın ne işe yarıyor? Birçok sürücü böyle şarj ediyor

Tesla sürücülerinin bazısının araçlarını şarj ederken ıslak havlu kullandığı ortaya çıktı. Peki bu ne işe yarıyor? İşte Tesla sürücülerinin kullandığı o yöntemin amacı…

Elektrikli araçları şarj etmek genelde uzun süren bir işlem olabiliyor. Fakat kimi Tesla sürücüleri, şarj süresini kısaltmak için yeni bir yöntem buldu. Bu yöntem de ıslak havlu kullanmak oldu.

Tesla sürücüleri özellikle sıcak havalarda, araçlarını Supercharger istasyonlarında şarj ederken, bu süreyi azaltmak için ıslak bir havlu kullanmanın etkili olduğunu keşfetti. Islak havlu yöntemi, güneşin direkt şarj kablosunun tutamağına vurduğu ve sıcaklığın yükseldiği durumlarda etkili oluyor.

UZUN ZAMANDIR TARTIŞILAN BİR YÖNTEM

Fakat bu yöntem sanıldığı gibi pek de yeni değil. Tesla forumları ile çeşitli çevrimiçi platformlarda uzun zamandır bu konu tartışılmakta. Sürücüler, şarj kablosu sapının üzerine ıslak bir bez parçası koymanın, sapın hızla ısınmasına engel olduğunu ve şarj hızını artırdığını iddia ediyor.

tesla-1.jpg

Bu durum özellikle eski V2 Supercharger istasyonlarında geçerli olabilir. Çünkü bu istasyonlarda aktif olarak soğutulan kablolara sahip olunmadığı için saplar hızla ısınabilir. Islak havlu, güneş ışığını engelleyerek sapın daha düşük bir sıcaklıkta kalmasını sağlar ve bu da daha yüksek bir şarj hızını mümkün kılar.

Tesla’nın Supercharger ağı genelde yüksek şarj standartları ile bilinirken, bu enteresan yöntem bazı sürücüler için de pratik bir çözüm olabiliyor. Fakat, bu yöntemin uzun sürede aracın şarj kablosu ya da sapında herhangi bir zarara yol açıp açmayacağı belirsizliğini koruyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN