Elektrikli otomobil pazarında yeni dev Türkiye yolunda: Hongqi EH7

Elektrikli otomobil pazarında yeni dev Türkiye yolunda: Hongqi EH7

Elektrikli otomobil pazarına sağlam giriş yapıyor! Piyasayı adeta sallayacak! Türkiye'nin yollarında boy gösterecek! İşte Hongqi EH7 özellikleri...

TUNACAN ATALAY

Çin'in öncü otomobil üreticisi Hongqi, elektrikli araç pazarında çığır açmaya hazırlanıyor. Türkiye pazarında da boy gösteren marka, yeni nesil FMEs platformunda geliştirdiği ilk modeli EH7'yi piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Xiaomi'nin SU7'sine rakip olarak konumlanan EH7, özellikle teknik özellikleri ve menziliyle dikkat çekiyor.

HONGQI EH7 ÖZELLİKLERİ

whatsapp-image-2024-03-05-at-14-43-22-1.jpeg

619 beygir gücünde, 756 Nm tork sunan EH7, sadece 3,9 saniyede 0'dan 100 km/s hıza ulaşabiliyor. 800V mimariye sahip araç, %10'dan %80'e kadar olan şarjı sadece 20 dakikada tamamlayabiliyor. 4.980 mm uzunluğunda ve 3 metre dingil mesafesine sahip olan bu elektrikli sedan, aynı zamanda HAP otonom sürüş sistemine de ev sahipliği yapıyor.

whatsapp-image-2024-03-05-at-14-43-21.jpeg

EH7'nin iki farklı batarya versiyonu bulunuyor. Değiştirilebilir bataryalı versiyonu ile 600 kilometre (CLTC) menzil vaat edilirken, sabit bataryalı modelinde (~120 kWh kapasite) bu menzil 820 kilometreye kadar çıkıyor. Mart ayında satışa sunulması beklenen aracın fiyatı hakkında henüz bir bilgi paylaşılmamış olsa da, teknik özellikleri ve uzun menzili ile potansiyel alıcıların dikkatini çekmeye hazır görünüyor.

whatsapp-image-2024-03-05-at-14-43-20.jpeg​​​​​​​

Hongqi'nin EH7 modeli, elektrikli araç piyasasında yeni bir dönem başlatmayı hedefliyor. Gelişmiş teknolojisi, otonom sürüş özellikleri ve çarpıcı menzil kapasitesi ile bu elektrikli sedan, sürdürülebilirlik ve performansı bir arada sunarak otomobil severlerin beklentilerini karşılamaya aday. Hongqi EH7'nin piyasaya sürülmesiyle, elektrikli otomobil pazarındaki rekabetin daha da kızışması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN