Elektrikli Porsche Macan'ın fiyatı ve özellikleri belli oldu! Merakla bekleniyordu

Elektrikli Porsche Macan'ın fiyatı ve özellikleri belli oldu! Merakla bekleniyordu

Elektrikli arabalardan en çok merak edilen Porsche Macan EV fiyatı ve özellikleri belli oldu! Peki Porsche Macan EV özellikleri neler? Porsche Macan ev ne zaman çıkacak ve Porsche Macan EV fiyatı ne kadar? İşte dikkat çeken özellikleriyle Porsche Macan Ev...

Porsche ve Audi'nin ortak geliştirdiği elektrikli araç platformu PPE, merakla beklenen yeni modeli Porsche Macan EV ile görücüye çıkacak.

500 KM MENZİLİ İLE HEYECAN YARATTI

porsche-macan-ev-ne-zaman-cikacak-3.jpg

2019'da Leipzig fabrikasını 678 milyon dolarlık bir yatırımla PPE platformunda üretim yapacak şekilde dönüştüren Porsche, elektrikli Macan'ı 2024 yılında piyasaya sürmeye hazırlanıyor. 100 kWh batarya kapasitesi ve iddialı 500 kilometre menzil hedefiyle dikkat çeken bu model, elektrikli otomobil tutkunlarında büyük heyecan uyandırmaya başladı.

22 DAKİKADA ŞARJ OLUYOR

porsche-macan-ev-ne-zaman-cikacak-1.jpg

Elektrikli Macan, Taycan gibi 800V elektrik mimarisine sahip olacak ve hızlı şarj özellikleriyle öne çıkacak. 270 kW DC şarj desteği sayesinde %10'dan %80'e sadece 22 dakikada şarj olabilme özelliği, kullanıcılarına pratik bir kullanım sağlayacak. Turbo versiyonunda ise çift motorla 500 kW (~680 HP) güce ulaşabilecek.

Aracın iç tasarımında da teknoloji ilerlemeleri dikkat çekiyor. İkinci elektrikli Porsche modelinde Android Automotive OS tabanlı bir işletim sistemi kullanılacak. 12,6 inç gösterge paneli, 10,9 inç orta kontrol ekranı ve opsiyonel 10,9 inç yolcu ekranı, zengin uygulama desteği ile bir araya gelerek sürüş deneyimini artıracak. Daha önce Volkwagen’in yazılım firması Cairad ile geliştirilen platform nedeniyle Macan EV ertelenmişti.

PORSCHE MACAN EV FİYATI NE KADAR

porsche-macan-ev-ne-zaman-cikacak-2.jpg​​​​​​​

Porsche'nin ilk elektrikli SUV'u olan Macan EV, resmi tanıtımını Ocak 2024'te gerçekleştirecek ve yılın ikinci yarısında ilk müşterilere teslim edilmeye başlayacak. Başlangıç fiyatının 90 bin euro civarında olması bekleniyor.

Elektrikli otomobil teknolojisinin hızla geliştiği günümüzde, Porsche'nin Macan EV modeli, performansı, şarj özellikleri ve teknolojik donanımıyla dikkat çekmeye aday görünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN