Elektrikli yol canavarı Wagoneer S, Türkiye yollarına uzak! Koç Grubu'na ait ama...

Elektrikli yol canavarı Wagoneer S, Türkiye yollarına uzak! Koç Grubu'na ait ama...

Elektrikli otomotiv sektörüne büyük ses getirecek Wagoneer S modelini merakla bekleyen sürücüler bu habere pek sevinmeyecek. Söz konusu modelin Türkiye distribütörü Koç iken arabanın Türkiye yollarında olamayacağı düşünülüyor.

ZEYNEP ORHAN

Elektrikli otomotiv sektöründeki gelişmeler hız kesmeden devam ederken Jeep tarafından üretilen yeni model Wagoneer S ile alakalı gelişmeler yaşandı. Hem tasarımı hem genişliği hem de tamamen elektrikli olmasıyla sektörün en çok konuşulanları arasına girecek gibi görünüyor. Lakin hayranlık bırakacak olan bu model Türkiye yollarına oldukça uzak.

yeni-proje-8.jpg

TAMAMEN ELEKTRİKLİ YENİ MODEL

Jeep'in Amerika Birleşik Devletleri'nde üreteceği ve otomobil dünyasında büyük heyecan yaratan ilk tamamen elektrikli aracı Wagoneer S, Türkiye pazarına ulaşamayacak gibi görünüyor. Bu modern ve güçlü araç, 1963 yılında üretilen ikonik Wagoneer modelinin elektrikli bir devamı niteliğinde.

Wagoneer S, Stellantis'in STLA Large platformunda üretilecek olan 8 modelden ilkinin öncüsü. 600 beygir güç üretebilen ve yaklaşık 3,5 saniyede 0'dan 100 km/s hıza ulaşabilen bu etkileyici araç, LED aydınlatmalı bir ızgaraya ve dört ekranlı bir gösterge paneline sahip. Ancak aracın menzili hakkında henüz bir bilgi paylaşılmadı.

yeni-proje-9.jpg

VERGİLER ÖNÜNDE ENGEL OLUŞTURABİLİR

Jeep'in Türkiye distribütörü olan Koç Grubu'nun bu elektrikli yol canavarını Türkiye yollarına getirmesi ise oldukça zor görünüyor. Nedeni ise, ABD'den ithal edilen araçlara uygulanan %20 gümrük vergisi ve %60 ek verginin yanı sıra, son düzenlemelere takılması. Bu maliyetler, Wagoneer S'in Türkiye pazarında rekabetçi bir fiyat etiketine sahip olmasını engelliyor.

yeni-proje-10.jpg

Yıl sonunda Amerika'da piyasaya sürülmesi planlanan Wagoneer S, Türkiye'deki otomobil tutkunları için uzak bir hayal olmaya devam ediyor. Elektrikli araç piyasasında yaşanan bu gelişmeler, Türkiye'deki ithal araç vergilendirme politikalarının geleceği üzerine yeni tartışmaları da beraberinde getiriyor. Jeep'in bu yeni modeli, Türk otomobil severler için şimdilik sadece bir hayranlık konusu olarak kalacak gibi görünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN