Elinde altın bulunanlar dikkat! Fiyatları çıldırdı! Bunu yapan yaptığına bin pişman olacak

Elinde altın bulunanlar dikkat! Fiyatları çıldırdı! Bunu yapan yaptığına bin pişman olacak

Son günlerin en çok konuşulan konusu altın fiyatları olurken gram altında rekor seviyeye ulaştı. Altın fiyatları hakkında önemli açıklama alar yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, elinizdekileri bozdurmayın çağrısında bulundu. İşte İslam Memiş'in altın açıklamaları…

Gram altın fiyatları son günlerin rekor rakamına ulaştı. 2023 yılında 1100 TL üzerinde başlayan gram altın fiyatı Bugünlerde 1261 TL'nin üzerine çıktı. Sene başından bu yana %15 kazanç sağlayan altın fiyatları yatırımcıların dikkatinde yer alıyor. Çeyrek altın 2.132 TL, Cumhuriyet altını ise 8.491 TL olarak ekranlara yansıdı. ABD enflasyon verileri ile birlikte hızlı bir ivme kazanan ons altın fiyatı ise 2.044 dolara kadar yükseldi. En son görülen 2.074 dolar rekorunun ardından en yüksek ikinci rakam olarak kayıtlara geçti. Altın fiyatları hakkında açıklamalarda bulunan İslam Memiş vatandaşları da uyardı. İşte İslam Memiş'in altın açıklamaları…

ALTIN FİYATLARI YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

Altın fiyatları hakkında yaptığı yorumlar ile sık sık gündemde yer alan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Haber Global’e konuştu. İslam Memiş, %5.2 olarak beklenen ABD enflasyon verilerinin %5 olarak açıklanmasının beklentinin altında olduğunu vurguladı. Bu durumun iyimserliğin korunmasına neden olduğunu ifade eden uzman isim, ABD Merkez Bankası tarafından açıklanacak faiz artırımının da bir kenarda kaldığını açıkladı. Memiş Bu durumun ons altını destekleyen faktörler arasında yer aldığını vurguladı.

altin-fiyat.jpg

YAZ DÖNEMİNDE YÜKSELECEK

Yukarıda 2.050 seviyesinin direnç olduğunu belirten İslam Memiş, yıl içerisinde yaz aylarında altın fiyatlarının 2.300 dolar seviyesine kadar yükselebileceğini belirtti. Altın fiyatları hakkında değerlendirmelerine aktaran İslam Memiş, “Merkez bankalarının kenara çekilmesi, yani faiz artırımlarını durdurması, devamında jeopolitik risklerde artış olması devamında yine bankacılık kriziyle alakalı Avrupa'ya ya da farklı ülkelere sıçrama olasılığı bunlar yine altını güvenli liman olarak ön planda tutmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

altin-2.jpg

KUYUMCULARDA 1300 TL

Gram altın fiyatları hakkında açıklamalarda bulunan uzman isim kuyumcularda gram altın fiyatının 1300 TL'den satışa sunulduğunu açıkladı. Resmi olarak 1300 rakamının görüldüğünü ifade eden Memiş, kısa vadede bir kar satışının ons tarafında beklediğini belirtti. 1960 dolar seviyesinin gram altında tekabül ettiği rakamı işaret eden uzman isim bu durumun bir alım fırsatı olduğunu söyledi.

altin-dolar.jpg

Haziran ayının ardından Amerika Merkez Bankası tarafından faiz artırımının sonlanacağını ifade eden Memiş, gram altının da 1.400 seviyesine kadar yükseleceğini duyurdu. Rekor rakamları henüz bitmediğini vurgulayan Memiş, yükselişlerin devam edeceğini söyledi.

ELİNDE ALTIN BULUNANLARI UYARDI

Elindeki altını bozdurmak isteyen vatandaşlar için bekleyin çağrısında bulunan uzman isim, “elinde altın bulunduranlar bozdurmak için acele etmeyin”dedi. İslam Memiş, yaz aylarında 1400- 1500 rakamlarının görülmesinin ardından yeni yorumlar yapacağını söyledi.

altin-fiyatlari.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN